search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:00
MENU CLOSE

Βόμβα Ολαντ: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις προεδρικές του 2017 – «Χωρίς εμένα» το πρωτοσέλιδο της Liberation (Photo)

01.12.2016 19:17
Βόμβα Ολαντ: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις προεδρικές του 2017 - «Χωρίς εμένα» το πρωτοσέλιδο της Liberation (Photo) - Media

 

Βόμβα επεφύλασσε ο Φρανσουά Ολάντ στο διάγγελμα που απευθύνει αυτή την ώρα στο γαλλικό λαό.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε πριν από λίγο σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2017.

«Αποφάσισα ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους της Γαλλίας, 62 ετών, η δημοτικότητα του οποίου είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) αναμένεται να επιλέξει τον υποψήφιό του για τις προεδρικές εκλογές τον Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται πως οι μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ούτε ο Φρανσουά Ολάντ, ούτε κάποιος άλλος υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος θα μπορέσει να περάσει στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών, με την μάχη να δίνεται μεταξύ του Φρανσουά Φιγιόν και της Μαρίν Λεπέν.

To πρωτοσέλιδο της Liberation

«Χωρίς εμένα». Αυτός είναι ο τίτλος της Liberation που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή, μετά την απόφαση του Φρανσουά Ολάντ να μην διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2017.

«Λαμβάνοντας υπόψη την αντιδημοτικότητά του, ο Φρανσουά Ολάντ, απαρνήθηκε την υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές», σχολιάζει η έγκριτη εφημερίδα.

Σε σχόλιο για το αυριανό εξώφυλλο στην ιστοσελίδα της Liberation, σημειώνεται: «Θα είναι χωρίς αυτόν. Στο τέλος μια θητείας πέντε ετών που χαρακτηρίστηκε από τρομοκρατία και ανεργία, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή. Μια πρωτοφανής απόφαση στην Πέμπτη Γαλλική Δημοκρατία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:59