18/07/2019 02:13:35
10.12.2009

Στους δρόμους οι φοιτητές για το άσυλο

Στους δρόμους οι φοιτητές για το άσυλο - Media

Η ωρολογιακή βόμβα που λέγεται φοιτητικό κίνημα... σκάει και ενδέχεται τα θραύσματα να τραυματίσουν πολλούς. Μετά λοιπόν την άγρια... σοσιαλιστική καταστολή της Κυριακής και της Δευτέρας, όπως επίσης και τις ανακοινώσεις για το άσυλο που έκαναν οι πανεπιστημιακοί, οι φοιτητές απάντησαν με σειρά κινητοποιήσεων.

Κατ’ αρχάς η Νομική Αθήνας και σχολές του ΕΜΠ και του ΑΠΘ βρίσκονται υπό κατάληψη ήδη από τις προηγούμενες μέρες, ενώ σήμερα έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια  διαμαρτυρίας για τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών.

Έτσι, λοιπόν, φοιτητές και μαθητές που πρόσκεινται στην ΚΝΕ  διοργάνωσαν πορεία διαμαρτυρίας με συγκέντρωση στα Προπύλαια το μεσημέρι, ενώ μία ώρα αργότερα ξεχωριστή πορεία διοργανώνουν φοιτητές που ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Παράλληλα με τις κινητοποιήσεις και φοβούμενοι τις αντιδράσεις, οι πανεπιστημιακοί δεν θα συζητήσουν για το πανεπιστημιακό άσυλο στη σύνοδο των πρυτάνεων που αρχλιζει αύριο στο Λαύριο.

Τέλος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας υπέβαλε την παραίτησή του, την οποία είχε προαναγγείλει ήδη από την Τετάρτη, όταν πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο. Υπενθυμίζουμε πως ο τέως πρύτανης νοσηλευόταν εκεί ύστερα από επίθεση που δέχτηκε από μερίδα αναρχικών την Κυριακή το απόγευμα στα γραφεία της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, λίγο πριν από την πορεία στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.