search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:06
MENU CLOSE

Τουλάχιστον 29 νεκροί από βομβιστική επίθεση στη Σομαλία (Photos)

11.12.2016 08:04
Τουλάχιστον 29 νεκροί από βομβιστική επίθεση στη Σομαλία  (Photos) - Media

Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα στην είσοδο του μεγαλύτερου λιμανιού της Σομαλίας στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Μέχρι στιγμής 29 άτομα έχουν σκοτωθεί από την επίθεση και δεκάδες έχουν τραυματιστεί.

 «Ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί. Υπήρχαν αχθοφόροι και οχήματα που είχαν σχηματίσει ουρά στην πύλη του λιμανιού όταν σημειώθηκε η έκρηξη» ο Αμπντικάντι Άχμεντ, αξιωματικός της αστυνομίας που ερευνά την επίθεση.

«Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη στην εξωτερική πύλη του λιμανιού. Στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή πυρών», δήλωσε από την πλευρά του ο Μοχάμεντ Χουσέιν, ένας εργαζόμενος στο λιμάνι μιλώντας στο Reuters.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αν και η αλ Σεμπάμπ έχει εξαπολύσει μια σειρά αιματηρών επιθέσεων στη Σομαλία.

Η  Aλ-Σεμπάμπ επιθυμεί να εκδιώξει από τη Σομαλία τους άνδρες της Αφρικανικής Ένωσης που έχουν σταλεί για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της χώρας, να ανατρέψουν την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση και να επιβάλλουν την αυστηρή εκδοχή τους του Ισλάμ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50