search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:21
MENU CLOSE

Οι πρόσφυγες στην… πόλη

10.12.2009 11:24
Οι πρόσφυγες στην… πόλη - Media

Οι μισοί από τους πρόσφυγες παγκοσμίως ζουν στα αστικά κέντρα, σύμφωνα με τα αποτέλεσμα των ερευνών που δημοσιεύθη καν πρόσφατα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Οι μισοί από τους πρόσφυγες παγκοσμίως ζουν στα αστικά κέντρα, σύμφωνα με τα αποτέλεσμα των ερευνών που δημοσιεύθη καν πρόσφατα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοι χεία της Ύπατης Αρμοστείας, περίπου το 50% από τους 10,5 εκατομμύρια πρόσφυγες που τελούν υπό την εντολή της, διαμένουν σήμερα σε μεγάλες και μικρές πόλεις σε όλο τον κόσμο.

«Πρέπει να ξεχάσουμε την παρωχημένη εικόνα που θέλει τους περισσότερους πρό σφυγες να ζουν σε τεράστιους καταυλισμούς με σκηνές Ύπατης Αρμοστείας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτιέρες, με αφορμή τον καθιερωμένο ετήσιο «Διάλογο του Ύπατου Αρμοστή», που φέτος επικε ντρώνεται σε ζητήματα προστασίας στο πλαί σιο της αστικοποίησης. Ο διάλογος ξεκίνησε χθες στη Γενεύη και θα τελειώσει σήμερα Πέμπτη.

Όπως και 3,3 δισεκατομμύρια άλλων αν θρώπων ανά τον κόσμο, οι πρόσφυγες μετα κινούνται σταθερά προς τις μεγάλες πόλεις. Ο αριθμός τους έχει τετραπλασιαστεί στη διάρκεια των τελευταίων 60 χρόνων, από 730 εκατομμύρια το 1950 σε πάνω από 3,3 δισε κατομμύρια σήμερα.

Η Καμπούλ έχει αυξηθεί πληθυσμιακά 7 φορές από το 2001, ενώ η Μπογκοτά της Κολομβίας αλλά και το Αμπιτζάν της Ακτής του Ελεφαντοστού έχουν δεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες θύματα ενόπλων συγκρούσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50