13/12/2019 04:45:25

Γιατί οι πίτσες έχουν το μικρό πλαστικό τραπεζάκι στο κέντρο του κουτιού;

Γιατί οι πίτσες έχουν το μικρό πλαστικό τραπεζάκι στο κέντρο του κουτιού; - Media

 

Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις που μπορεί να πάρει κάποιος λάτρης της πίτσας είναι το άρωμα και η άψογη όψη της όταν ανοίγει το κουτί πριν την κατανάλωση.

Όμως λίγοι ξέρουν ότι γι αυτή την πρώτη... γνωριμία με την αγαπημένη τους πίτσα πρέπει να ευχαριστούν την Carmela Vitale, την γυναίκα που κρύβεται πίσω από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του μικρού πλαστικού τρίποδου "τραπεζιού" που έχει κάθε κουτί πίτσας εντός.

Το μικρό αυτό πλαστικό τραπεζάκι γνωστό και ως "pizza saver" ή "box tent" ή "pizza tripod" έχει σώσει πολλές επιτυχημένες βραδιές πίτσα από καταστάσεις σαν... αυτές, γράφει το Business Insider.

Το μικρό αυτό πλαστικό τρίποδο πατενταρίστηκε το 1983 από την Carmela Vitale, από το Dix Hills της Νέας Υόρκης, η οποία έχει γίνει γνωστή από τότε γι αυτό το δώρο στην ανθρωπότητα.

Το μικρό πλαστικό τρίποδο που στηρίζει το χαρτόνι της συσκευασίας από το να κολλήσει με την πίτσα, αποτέλεσμα και των υδρατμών που το μαλακώνουν "επικίνδυνα".

Το κόστος του μικρού αυτού πλαστικού σωτήρα της πίτσας είναι μόλις ένα σεντ το ένα. Μόνο στις ΗΠΑ πωλούνται 3 δισ. πίτσες κάθε χρόνο, έτσι μιλάμε για μία πατέντα που αποφέρει κέρδος εκατ. το χρόνο.

Δυστυχώς για την Vitale τα δικαιώματα επί της πατέντας της έχουν λήξει οπότε δεν εισπράττει πια κέρδος γι αυτή, όμως η ίδια αποτελεί τον άγγελο των απανταχού "εραστών της πίτσας".

Πηγή: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.