search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:27
MENU CLOSE

Ο δήμος Ηρακλείου τίμησε τον Παντελή Βούλγαρη για την προσφορά του

17.12.2016 12:15
Ο δήμος Ηρακλείου τίμησε τον Παντελή Βούλγαρη για την προσφορά του  - Media

 

Το μετάλλιο της πόλης για την πολυετή προσφορά του στον πολιτισμό της Ελλάδας απένειμε χθες ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, στον καταξιωμένο Έλληνα σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη.

Η βράβευση του κ. Βούλγαρη από τον δήμο έγινε πριν την έναρξη της μουσικοθεατρικής παράστασης «Εννέα και πέντε», στο κινηματοθέατρο «Αστόρια» και ο δήμαρχος στην ομιλία του τόνισε ότι «η απόδοση τιμής σε μια ξεχωριστή προσωπικότητα, με πολύχρονη, και πολυσήμαντη προσφορά στον πολιτισμό, υπερβαίνει τα τυπικά όρια μιας βράβευσης».

«Κατ’ ουσίαν», πρόσθεσε, «το γεγονός αυτό μας προτρέπει να στραφούμε προς τη συνολική πορεία του δημιουργού και να ξαναδούμε εκεί: τα στοιχεία που μας ενώνουν, που μας κάνουν υπερήφανους ως κοινωνία, και διαμορφώνουν, στο παρόν και στο μέλλον, τον ορίζοντα της συλλογικής μας Μνήμης».

Επίσης ο κ. Λαμπρινός συμπλήρωσε πως «η αξιοσύνη του Παντελή Βούλγαρη, δεν χρειάζεται τη δική μας επιβεβαίωση» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία του τιμώμενου επισημαίνοντας ότι από τα μέσα της δεκαετίας του 1960, έως σήμερα, «ανάμεσα στις πολλές ιστορικές περιπέτειες του τόπου μας, με αδιάλειπτη αφοσίωση, κατόρθωσε να δημιουργήσει στο χώρο του Κινηματογράφου, μια σειρά εξαιρετικών ταινιών, που ξεχώρισαν αμέσως για την ποιότητά τους, αγαπήθηκαν από τους ειδικούς και το ευρύτερο κοινό, κέρδισαν την δοκιμασία του χρόνου και αποτελούν σήμερα έξοχα έργα Τέχνης του σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού».

Ακόμη ο κ. Λαμπρινός, υπογράμμισε, πως ο Παντελής Βούλγαρης, μαζί με άλλους κορυφαίους σκηνοθέτες, όπως ο Μιχάλης Κακογιάννης, ο Νίκος Κούνδουρος, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο Τάκης Κανελλόπουλος, «αποτύπωσαν με ενάργεια βιώματα, πάθη, μικρά και μεγάλα γεγονότα, ερμηνεύοντας με μοναδικό τρόπο την πολυτάραχη πορεία της χώρας μας μέσα στον χρόνο. Με την Τέχνη τους έδωσαν διεθνές κύρος στον Ελληνικό Κινηματογράφο. «Το προξενιό της ‘Αννας» και τον «Ελευθέριο Βενιζέλο» έως την πρόσφατη «Μικρά Αγγλία», βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη, ο Παντελής Βούλγαρης μας προσέφερε μια απαράμιλλη κινηματογραφική γραφή».

Από την πλευρά του ο Παντελής Βούλγαρης, αφού ευχαρίστησε το δήμο Ηρακλείου για την τιμή που του έκανε, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Το έργο μου οφείλεται στην πραγματικότητα σε εσάς. Εσάς ακούω, τις δικές σας ιστορίες μαζεύω και αυτές κάνω ταινίες. Είναι για εμένα μεγάλη χαρά που μπορώ να δουλεύω ακόμα και ελπίζω ότι έχω κι άλλα πράγματα να δώσω στο μέλλον».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:24