search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:48
MENU CLOSE

Σε λευκό κλοιό η χώρα – Πολικές θερμοκρασίες, θυελλώδεις άνεμοι και τα πρώτα προβλήματα – Χιόνια και στην Αττική

28.12.2016 21:48
Σε λευκό κλοιό η χώρα - Πολικές θερμοκρασίες, θυελλώδεις άνεμοι και τα πρώτα προβλήματα - Χιόνια και στην Αττική - Media

 

Τα πρώτα προβλήματα στην Αττική άρχισαν να εμφανίζονται από το κύμα κακοκαιρίας που έχει ξεκινήσει να πλήττει πολλές περιοχές της χώρας κι αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας στο ύψος του τελεφερίκ και στο ρεύμα προς το Καζίνο.

Η χιονόπτωση έχει ήδη ξεκινήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα χιονίζει στα Ιωάννινα, ενώ στα ορεινά του νομού η θερμοκρασία θα πέσει ακόμα και κάτω από -10 β.

Στην Λάρισα έπεσαν οι πρώτες νιφάδες, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται υπηρεσίες τις Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Χιονίζει, εξάλλου, και στην Κρήτη με την κακοκαιρία να πλήττει την πόλη των Χανίων.

Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Δράμας – Νευροκοπίου έχει διακοπεί λόγω της έντονης χιονόπτωσης και του παγετού, ενώ εγκλωβίστηκαν και οδηγοί. 

Οδηγίες προστασίας των πολιτών από χιονοπτώσεις και παγετό εξέδωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που βρίσκεται σε ετοιμότητα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ο καιρός της Πέμπτης

«Για πιο ισχυρό χιονιά» σε σχέση με την κακοκαιρία των προηγούμενων εβδομάδων έκανε λόγο ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος.

«Στην Αττική, στα βόρεια του νομού και κατά περιόδους μέσα στην Αθήνα, θα χιονίζει από το μεσημέρι της Πέμπτης έως το μεσημέρι του Σαββάτου. Την Πέμπτη, η ανατολική Θεσσαλία, η Εύβοια, η ανατολική Στερεά – συμπεριλαμβανομένης της Αττικής- η ανατολική και βόρεια Πελοπόννησος καθώς και η Κρήτη θα έχουν χιονοπτώσεις και στα πεδινά. Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν περίπου μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, κυρίως σε Αθήνα, Κυκλάδες και Κρήτη, καθώς η βελτίωση θα αρχίσει πρώτα από τα βόρεια».

Οι άνεμοι το πρωί της Πέμπτης θα φτάνουν στα 9-10 μποφόρ και η έντασή τους θα μειωθεί από το βράδυ της Παρασκευής.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε πεδινές περιοχές στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Πελοπόννησο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:47