search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:32
MENU CLOSE

Ρομάνο Πρόντι: Ο Τραμπ και οι ΗΠΑ «ακολούθησαν» την Ευρώπη στην άνοδο του λαϊκισμού

29.12.2016 10:30
Ρομάνο Πρόντι: Ο Τραμπ και οι ΗΠΑ «ακολούθησαν» την Ευρώπη στην άνοδο του λαϊκισμού - Media

 

Ο Ρομάνο Πρόντι, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρόεδρος της Κομισιόν, απέδωσε την πρόσφατη παγκόσμια άνοδο του λαϊκισμού στην οικονομική κρίση η οποία πλήττει τις αγορές την τελευταία δεκαετία.

Μιλώντας στην Corriere De La Serra, o Πρόντι απέδωσε την άνοδο του Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία αλλά και πολλών άλλων λαϊκιστικών κινημάτων ανά την Ευρώπη στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Παρόλα αυτά ο Πρόντι πιστεύει πως το «Όχι» της Ιταλίας ήταν η ενδεδειγμένη απόφαση. «Όταν ακούς κόσμο να λέει πως πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος επειδή ο υπάρχων θα ευνοήσει τον Γκρίλο, τότε καταλαβαίνεις πως τα υπάρχοντα όργανα που έχουν επιχειρήσει να τον σταματήσουν έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή. Κατά την προσωπική μου άποψη, οι εκλογικοί νόμοι πρέπει να είναι παντοτινοί ή έστω να διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η αλλαγή τους για βραχυπρόθεσμα συμφέροντα μπορεί να έχει τα αντίστροφα αποτελέσματα».

Ο Πρόντι πιστεύει πως η άνοδος του Γκρίλο, ο οποίος θυμίζει σε πολλά την άνοδο της Λεπέν στη Γαλλία πρέπει να ανακοπεί. Τέλος, σχολιάζοντας την εκλογή Τραμπ και πως αυτή μπορεί να επηρεάσει το πολιτικό κατεστημένο στην Ευρώπη δήλωσε πως «ο Τραμπ και οι ΗΠΑ αντέγραψαν την Ευρώπη, όχι το αντίθετο».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:32