16/01/2021 22:48:46

Πρόεδρος ΕΣΡ: Θα εντάξουμε την απόφαση του ΣτΕ στους ισχύοντες νομοθετικούς κανόνες

Στην αναμονή για 4 θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας - Media

 

Ο νόμος για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός, αλλά κρίθηκε αντισυνταγματική μόνο η ρύθμιση που προέβλεπε τη μεταβίβαση των εκτελεστικών αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ στον υπουργό, είναι οι πρώτες εκτιμήσεις κυβερνητικών κύκλων, μετά τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ.

Το ΣτΕ θεωρεί αναγκαία τη γρήγορη επανάληψη του διαγωνισμού κατ' εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου (άρα του νόμου 4339/15), ενώ θεωρεί επίσης παράνομη τη μέχρι σήμερα λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών και σπάνιο πόρο του Δημοσίου τις τηλεοπτικές συχνότητες.

Με αυτά τα δεδομένα και ο πρόεδρος του ΕΣΡ Αθανάσιος Κουτρομάνος με δήλωσή του στο Έθνος της Κυριακής αναφέρει πως η απόφαση του ΣτΕ θα ενταχθεί στους ισχύοντες νομοθετικούς κανόνες:

"Είναι περίοδος σκέψης και περίσκεψης. Θα μελετήσουμε και θα κατανοήσουμε το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για να την εντάξουμε εν συνεχεία στους ισχύοντες νομοθετικούς κανόνες" αναφέρει ο κ. Κουτρομάνος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.