search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:12
MENU CLOSE

Σε εφιαλτικούς δρόμους η Γερμανία: Λιγότερα μνημεία για το Ολοκαύτωμα ζητά το AfD

18.01.2017 14:25
Σε εφιαλτικούς δρόμους η Γερμανία: Λιγότερα μνημεία για το Ολοκαύτωμα ζητά το AfD - Media
 
Σε φρικιαστικές ατραπούς βαίνει η πολιτική ζωή της Γερμανίας, με τα φαντάσματα της Ακροδεξιάς και ακόμα και του νεοναζισμού να «σηκώνουν κεφάλι» και να απαιτούν… λήθη.
 
Τελευταίο επεισόδιο, το αίτημα ηγετικού στελέχους του ακροδεξιού AfD να μειωθούν τα μνημεία για το Ολοκαύτωμα και να πολλαπλασιαστούν τα μνημεία για τους νεκρούς της Γερμανίας, καθώς και να υπάρξουν και σχετικές αλλαγές στα σχολικά βιβλία, προκαλώντας οργή στα social media.
 
Συγκεκριμένα, ο Μπγέρν Χέκε, επικεφαλής του AfD -το οποίο αποκαλύπτει όλο και περισσότερο το ακροδεξιό του πρόσωπο- στο ανατολικό ομόσπονδο κρατίδιο της Θουριγγίας, αναφέρθηκε στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο, σημειώνοντας ότι οι Γερμανοί είναι ο μόνος λαός που εγείρει «μνημεία ντροπής στην πρωτεύουσά του».
 
«Αυτή η καταγέλαστη πολιτική μάς σακατεύει. Χρειαζόμαστε μια πολιτική στροφή 180 μοιρών σε ό,τι αφορά το ζήτημα της μνήμης», πρόσθεσε, ενώ παρομοίασε τον βομβαρδισμό της Δρέσδης από τους Συμμάχους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με τον βομβαρδισμό, επίσης από τους Συμμάχους, των ιαπωνικών πόλεων Χιροσίμα και Ναγκασάκι με ατομικές βόμβες.
 
«Μετά το 1945, μας ξερίζωσαν τη μνήμη. Δεν υπάρχουν Γερμανοί – θύματα, παρά μόνο Γερμανοί θύτες», σημείωσε χαρακτηριστικά. Να σημειωθεί ότι το AfD ετοιμάζεται για την πρώτη παρουσία του στη Bundestag μετά τις φετινές εθνικές εκλογές στη Γερμανία, ενώ διαγκωνίζεται για την τρίτη θέση με Linke και Πράσινους.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00