search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:16
MENU CLOSE

Η τελευταία συνέντευξη Ομπάμα: Θέλω να είμαι ήσυχος…

18.01.2017 20:26
Η τελευταία συνέντευξη Ομπάμα: Θέλω να είμαι ήσυχος... - Media

 

Την τελευταία συνέντευξη τύπου ως πρόεδρος των ΗΠΑ, παραχώρησε ο Μπαράκ Ομπάμα δυο ημέρες πριν την επίσημη τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Στην αρχική τοποθέτησή του, ο απερχόμενος πρόεδρος ευχήθηκε περαστικά στον πρώην πρόεδρο, Τζορτζ Μπους τον γηραιότερο, που εισήχθη αιφνιδιαστικά στο νοσοκομείο και ευχαρίστησε τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους για την συνεργασία τους.

Στη συνέχεια απάντησε σε σειρά ερωτημάτων για θέματα της επικαιρότητας και προχώρησε σε επισκόπηση των αποφάσεων εξωτερικής πολιτικής της διακυβέρνησή του.

– Υπερασπίστηκε την απόφασή του για την μείωση της ποινής της Τσέλσι Μάνινγκ.

– Υποστήριξε ότι η άρση των κυρώσεων απέναντι στην Ρωσία δεν πρέπει να συνδεθεί με μια συμφωνία για τα πυρηνικά αλλά με τον λόγο για τον οποίο επιβλήθηκαν, την κατοχή της Κριμαίας στην Ουκρανία.

– Καταλόγισε στην επιθετική προσέγγιση του προέδρου Πούτιν την επιδείνωση των σχέσεων Ρωσίας – ΗΠΑ.

– Επέμεινε ότι η κατάργηση του νόμου για το ειδικό καθεστώς των Κουβανών μεταναστών ήταν επιβεβλημένη στο πλαίσο της προσέγγισης με την Αβάνα.

– Για τις αραβο-ισραηλινές σχέσεις υποστήριξε ότι οι εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ καθιστά ανέφικτη τη λύση των δυο κρατών.

– Για τον Τραμπ είπε: Οι συζητήσεις μου με τον εκλεγμένο πρόεδρο ήταν εγκάρδιες, δεν ξέρω πόσο πειστικός ήμουν, πρέπει να ρωτήσετε εκείνον. Του έδωσα την καλύτερη συμβουλή μου για συγκεκριμένα ζητήματα. Έχοντας κερδίσει τις εκλογές με αντιρρήσεις για δικές μου πρωτοβουλίες, είναι σωστό να προχωρήσει με το δικό του όραμα.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Μπαράκ Ομπάμα αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής που έχει ποτέ απερχόμενος πρόεδρος.

Η δημοφιλία του αγγίζει το 60%, ενώ το αντίστοιχο του Μπιλ Κλίντον το 2001 ήταν 66%. Για τις προσωπικές του επιδιώξεις είπε: “Θέλω να γράψω. Θέλω να είμαι ήσυχος. Δεν θέλω να με ακούω τόσο πολύ να μιλάω. Θέλω να περάσω λίγο χρόνο με τα κορίτσια μου. Αλλά είμαι ακόμη πολίτης”.

Βάσει του πρωτοκόλλου, την Παρασκευή, ο απερχόμενος πρόεδρος θα υποδεχθεί την οικογένεια Τραμπ στον Λευκό Οίκο, πριν την επίσημη τελετή.

Στη συνέχεια ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα θα αναχωρήσουν για ολιγοήμερες διακοπές στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια.

Στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην Ουάσινγκτον, όπου θα νοικιάσουν σπίτι μέχρι η μικρότερη τους κόρη, Σάσα να αποφοιτήσει από το γυμνάσιο.

Πηγή: Euronews 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50