search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:58
MENU CLOSE

Η γυναίκα που δεν ήθελε

12.08.2011 01:36
Η γυναίκα που δεν ήθελε    - Media

Ο γνωστός μας Gene Wilder, εκτός από προικι­σμένος ηθοποιός, είναι και συγγραφέας. Το παρόν βιβλίο είναι το δεύτερο μυθιστόρημά του και η δράση του τοποθετείται στις αρχές του εικοστού αιώνα, συγκεκριμένα στο 1903. Ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας, ο Τζέρεμι Γουέμπ, είναι ένας νεαρός σολίστας βιολιστής. Ο ταλαντούχος αυτός νεαρός μουσικός, στη διάρκεια κάποιας συναυλίας και καθώς εκτελούσε επί σκηνής με την ορχήστρα του Κλίβελαντ τα μουσικά του καθήκοντα, κατελήφθη όλως αιφνιδίως από νευρικό κλονισμό.

Gene Wilder
Μετάφραση: Δημήτρης Μαμαλούκας
Εκδόσεις: ΑΛΔΕ
Σελ.: 172

Ο γνωστός μας Gene Wilder, εκτός από προικι­σμένος ηθοποιός, είναι και συγγραφέας. Το παρόν βιβλίο είναι το δεύτερο μυθιστόρημά του και η δράση του τοποθετείται στις αρχές του εικοστού αιώνα, συγκεκριμένα στο 1903. Ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας, ο Τζέρεμι Γουέμπ, είναι ένας νεαρός σολίστας βιολιστής. Ο ταλαντούχος αυτός νεαρός μουσικός, στη διάρκεια κάποιας συναυλίας και καθώς εκτελούσε επί σκηνής με την ορχήστρα του Κλίβελαντ τα μουσικά του καθήκοντα, κατελήφθη όλως αιφνιδίως από νευρικό κλονισμό. Ο κλονισμός αυτός προέκυψε από μια κακή κριτική που γρά­φτηκε για το παίξιμό του. Μετά το περιστατικό και προκειμένου να ξαναβρεί την ψυχική του ηρεμία, συστήνεται στον νεαρό μουσικό ένα ταξίδι στην Ευρώπη και συγκεκριμένα σ’ ένα διάσημο θέρετρο, το Μπαντενβάιλερ στη Γερμανία. Όταν φτάνει στο ειδυλλιακό θέρετρο, ο Τζέρεμι Γουέμπ γνωρίζει τον Ρώσο θεατρικό συγγραφέα και γιατρό Αντόν Τσέχωφ που πάσχει από φυματίωση και με τον οποίο συνδέεται φιλικά. Εκεί παράλληλα γνωρίζεται και με την Κλάρα Μούλπας, μια γυναίκα που μόλις είχε εγκαταλειφθεί από τον σύζυγό της γιατί δεν της απέμεναν πολλές μέρες ζωής. Η Κλάρα πάσχει από καρκίνο του στομάχου. Ο βιολιστής νιώθει να έλκεται από την Κλάρα, η οποία αρχικά αποκρούει τις ερωτικές του επιθέσεις. Σε αυτή τη σχέση και ενώ όλα έχουν έναν τελεσίδικο χαρακτήρα λόγω της αρρώστιας της Κλάρας, ο Wilder οδηγεί την ιστορία του σε αίσιο τέλος, αφού η κοπέλα αποδεικνύεται ότι είναι έγκυος και το γεγονός αυτό τη σώζει από τον καρκίνο. Έτσι, οι δυο ήρωες, που παντρεύονται στο σανατόριο, επιστρέφουν στη Νέα Υόρκη ευτυχι­σμένοι, με ένα μωρό στην αγκαλιά τους! Αυτά!

Ξενοφών Μπρουντζάκης [email protected]

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50