search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:11
MENU CLOSE

Πραγματικός «πειρασμός» για χάκερς το τηλέφωνο του Τραμπ

30.01.2017 14:04
Πολιτικός «χαμός» για το κινητό του Τραμπ - Media
 
Πριν από μερικές ημέρες το pontiki.gr είχε παρουσιάσει το ειδικό κινητό τηλέφωνο που οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ σε συνεργασία με την εταιρεία Boeing παρέχουν στους προέδρους της χώρας.
 
Το τηλέφωνο αυτό αποτελεί πραγματικό «φρούριο», ενώ έχει δυνατότητες και χαρακτηριστικά που κάνουν τις συνομιλίες και την αποστολή και λήψη δεδομένων απολύτως ασφαλή. Άλλωστε η συσκευή έχει και την έγκριση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ για διαχείριση απορρήτων.
 
Ωστόσο, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όχι μόνο αρνείται ως ώρας να το χρησιμοποιήσει, αλλά ως «προεδρικό» τηλέφωνο χρησιμοποιεί μια συσκευή της Samsung που κυριολεκτικά αποτελεί εφιάλτη για τις υπηρεσίες ασφαλείας του Λευκού Οίκου.
 
Σύμφωνα με τον Guardian, η συσκευή που ο Τραμπ χρησιμοποιεί είναι ένα Samsung Galaxy S3, το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε το 2012 και εδώ και σχεδόν τρία χρόνια δεν έχει δεχθεί καμία αναβάθμιση λειτουργικού ή τα patches ασφαλείας που η Google κυκλοφορεί σε τακτά χρονικά διαστήματα για τις συσκευές με λειτουργικό Android.
 
O Guardian υποστηρίζει ότι αν ο Τραμπ συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη συσκευή, τότε είναι πιθανόν στο μέλλον να αποτελέσει σημαντική απειλή για την ασφάλειά του, με ειδικούς ασφαλείας να υποστηρίζουν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η πιθανότητα το τηλέφωνο να παραβιαστεί και να μετατραπεί σε μια συσκευή υποκλοπών, παρέχοντας τη δυνατότητα σε χάκερς να ακούν όλες τις συνομιλίες του Αμερικανού προέδρου.
 
Πάντως, παρά το γεγονός ότι το κινητό του αποτελεί πραγματικό «πειρασμό» για χάκερς, ο Τραμπ δηλώνει ενθουσιασμένος με την… ασφάλεια που παρέχουν τα σταθερά τηλέφωνα που χρησιμοποιούνται στον Λευκό Οίκο, καθώς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Times είπε ότι «είναι τα πιο ωραία τηλέφωνα που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στη ζωή μου».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:08