20/07/2019 11:39:43

Ο Βενιζέλος ως Βασιλάκης Καΐλας

«Φέρτε πίσω τα λεφτά» λέει ο Βενιζέλος σχεδόν κάθε εβδομάδα μιλώντας τη μια... στο Mega και την άλλη στο «Βήμα»! Σε ποιους όμως απευθύνεται;

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες πολιτών που έβγαλαν τα λεφτά τους από τις τράπεζες, εξαιτίας της κρίσης, φοβούμενοι μην τα χάσουν, αφού τα σενάρια για επιστροφή στη δραχμή έδιναν κι έπαιρναν, με τη στήριξη και ενθάρρυνση συγκεκριμένων οικονομικών παραγόντων και ΜΜΕ.

● Είναι αυτοί που τα έβαλαν στα σεντούκια και δεν πρόκειται να τα «ξεθάψουν» αν δεν δουν να αλλάζει το κλίμα και πάψουν να μπλοφάρουν στις πλάτες τους οι πολιτικές ηγεσίες.

● Είναι αυτοί που μάζεψαν ένα σημαντικό ποσό όλα τα προηγούμενα χρόνια, το έβγαλαν νόμιμα σε τράπεζες του εξωτερικού και είναι οι πιο δύσπιστοι στο να το επιστρέψουν βλέποντας το κλίμα της οικονομικής αβεβαιότητας (ίσως εδώ να μιλάμε για το μεγαλύτερο ποσό συγκεντρωτικά).

● Είναι αυτοί που απλώς παραφούσκωσαν τους λογαριασμούς που ήδη είχαν στο εξωτερικό με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και δεν πρόκειται να τα φέρουν πίσω, που να δουν τον Βενιζέλο να τους εκλιπαρεί γονυπετής στο Σύνταγμα, όχι ως συνταγματολόγος, αλλά ως φτωχόπαιδο με κασελάκι σε στυλ Βασιλάκη Καΐλα (του κανονικού).

Η μόνη περίπτωση να φέρουν πίσω κάνα φράγκο είναι για να αγοράσουν μπιρ παρά κανένα «φιλέτο» του Δημοσίου, αφού βέβαια τους τα «ασπρίσει» συγκεκριμένος νόμος προς δόξα και τιμή της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος από παράνομες δραστηριότητες!!!

Και θα μου πείτε «εσύ τι προτείνεις, ρε μεγάλε;».

Εγώ δεν προτείνω τίποτε, ούτε ο Προβόπουλος είμαι για να κάνω παραινέσεις και να δίνω λύσεις. Δουλειά μου είναι να παρατηρώ τα γεγονότα και να προσπαθώ να φωτίσω όλες τις πλευρές.

Υπ’ αυτή την έννοια εκτιμώ ότι για να πιάσουν τόπο οι εκκλήσεις του στυλ «πατριώτες, φέρτε πίσω τα λεφτά» θέλει πολύ δρόμο ακόμα.

Κυρίως να διαμορφωθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα σε πολίτες και πολιτικές ηγεσίες.

Πήρατε εσείς χαμπάρι στις διακοπές σας, μιλώντας με φίλους στις παραλίες, τα μπαρ, τις ταβέρνες, άντε και σε φουσκωτά και σε... γιοτ, να διαφαίνεται κάτι τέτοιο;

Άρα οι βαρύγδουπες δηλώσεις και οι... απειλές Βενιζέλου είναι για να υπάρχουν κάποιες ειδήσεις τον Αύγουστο!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.