search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:41
MENU CLOSE

Τζανακόπουλος: Δεν θα ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015 (Video)

03.02.2017 18:49
Τζανακόπουλος: Δεν θα ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015 (Video) - Media

 

Διαβεβαίωση ότι δεν θα επαναληφθεί σκηνικό, αντίστοιχο με αυτό του καλοκαιριού του 2015 και ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία για μείωση του αφορολόγητου έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σε ερώτηση για το κλίμα που διαμορφώθηκε στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Μάλτας, αλλά και για τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Δ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι «το κλίμα που διαμορφώθηκε στη Μάλτα απέχει αρκετά από το κλίμα που επιχειρεί να βγάλει ο κ. Σόιμπλε. Ήταν τελείως διαφορετικό το κλίμα και στη συνάντηση με την κ. Μέρκελ αλλά και στη συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ. Η λογική όλων φαίνεται να είναι ότι πρέπει να προσπαθήσουν όλες οι πλευρές για να γεφυρωθούν οι διαφορές, το χάσμα που χωρίζει το ΔΝΤ με την Ευρώπη και την ελληνική κυβέρνηση».

Σολιάζοντας την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της β’ αξιολόγησης, είπε: «Τόσο στην περίοδο της α’ αξιολόγησης όσο και στη φάση της β’ αξιολόγησης η κύρια ευθύνη για την καθυστέρηση ανήκει στο ΔΝΤ».

«Η ευθύνη για την καθυστέρηση – κυρίως, αν όχι αποκλειστικά- ανήκει στο ΔΝΤ που απαιτεί παράλογα 4,5 δισ. μέτρα για μετά το τέλος του προγράμματος» επισήμανε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο δημοσίευμα του Bloomberg και στην απάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, υποστηρίζοντας ότι ο συντάκτης του κειμένου δεν γνωρίζει το τεχνικό σκέλος του προγράμματος. «Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι είμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα γιατί πριν καν συμφωνηθεί το σύνολο της τεχνικής συμφωνίας έχουμε υλοποιήσει το 1/3 των προαπαιτούμενων, στο υπόλοιπο 1/3 υπάρχει απόλυτη τεχνική συμφωνία και στο υπόλοιπο 1/3 υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που απομένουν», τόνισε.

«Ο λόγος που υπάρχουν αυτές οι καθυστερήσεις είναι ότι η ελληνική πλευρά και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν δέχονται τις προβλέψεις του ΔΝΤ για το 2019, δηλαδή δεν αναγνωρίζουν ότι θα παρουσιαστεί δημοσιονομικό κενό 4,5  δισ. ευρώ. Υπό αυτή την έννοια σε τίποτα δεν έχουμε καταλήξει ή προσυμφωνήσει, όπως θέλει να λέει η ΝΔ για να δημιουργεί σκηνικά έντασης, σε ό,τι αφορά τα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ. Αντιθέτως η εικόνα της ελληνικής οικονομίας που αναγνωρίζεται και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάζει το ΔΝΤ», πρόσθεσε ο Δ. Τζανακόπουλος. 

Στη συνέχεια, διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση και δεν υπάρχει βούληση ούτε από την ελληνική κυβέρνηση, ούτε από κανέναν στην Ευρώπη. Όσο και αν βγαίνουν κάποιοι και απειλούν εμμέσως ότι δεν τους νοιάζει να περιμένουν μέχρι τον Ιούνιο, θα είναι εξαιρετικά προβληματικό όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για το σύνολο της Ευρώπης μια αναζωπύρωση και μάλιστα τεχνητού χαρακτήρα της ελληνικής κρίσης». 

Μιλώντας για το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου, ανέφερε ότι «σε τίποτα δεν έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση και σε τίποτα δεν έχει αλλάξει η θέση μας, ότι αυτά που αιτείται το ΔΝΤ αποτελούν παραλογισμούς».  

Τέλος, ο Δ. Τζανακόπουλος απέκλεισε ένα τέταρτο μνημόνιο, καθώς και κάθε σενάριο για προσφυγή σε κάλπες. 


Ο Τζανακόπουλος στο δελτίο του ΑΝΤ1: Δεν θα… από Enikos_gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:40