20/01/2019 12:17:32

Κι όμως είναι αλήθεια: Το ροκ οδηγεί στα ναρκωτικά και το σεξ (Photos)

Κι όμως είναι αλήθεια: Το ροκ οδηγεί στα ναρκωτικά και το σεξ (Photos) - Media
 
Η Εκκλησία έχει από καιρό αποκηρύξει την ροκ μουσική ως δημιούργημα του Σατανά το οποίο σπρώχνει τους νέους στην ακολασία, την αμαρτία και την αυτοκαταστροφή. Και, η αλήθεια είναι ότι ακόμα και ο κόσμος του ροκ έχει παραδεχθεί ότι η μουσική «συνδυάζεται» καλά με τα ναρκωτικά και την αχαλίνωτη σεξουαλικότητα, μέσα από το λακωνικά εύγλωττο μόττο «sex & drugs & rock’n’roll».
Και, πλέον, υπάρχει και επιστημονική εξήγηση για αυτόν τον εκρηκτικό συνδυασμό: επιστήμονες στο πανεπιστήμιο Μακ Γκιλ στο Μόντρεαλ του Καναδά διαπίστωσαν ότι το τμήμα του ανθρώπινου εγκεφάλου που απολαμβάνει το ροκ είναι αδιάσπαστα συνδεδεμένο με εκείνο το τμήμα που αισθάνεται ικανοποίηση από το σεξ, την τροφή και τα ναρκωτικά. Για την ακρίβεια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το πάθος για τη μουσική οδηγεί σχεδόν νομοτελειακά στο πάθος για το αχαλίνωτο σεξ και τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Στην ουσία, διαπίστωσαν ότι τα οπιοειδή που παράγει ο εγκέφαλός μας εμπλέκονται άμεσα με τον τρόπο που απολαμβάνουμε τη μουσική. Όσο μεγαλύτερη η απόλαυση, τόσο περισσότερα οπιοειδή παράγει ο εγκέφαλος και αν η παραγωγή αυτή μπλοκαριστεί με κάποιον τρόπο (π.χ. με ναλτρεξόνη, ένα φάρμακο για την αποτοξίνωση), η απόλαυση της μουσικής μειώνεται ραγδαία έως… μηδενισμού! Την ίδια εικόνα παρουσιάζει ο εγκέφαλος και όταν τρώμε, κάνουμε σεξ ή παίρνουμε ναρκωτικές ουσίες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.