search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:14
MENU CLOSE

«Κόλαση» στη Γερμανία από το μνημείο για τον πόλεμο στη Συρία (Video)

08.02.2017 17:13
«Κόλαση» στη Γερμανία από το μνημείο για τον πόλεμο στη Συρία (Video) - Media
 
Έντονες αντιδράσεις -κι όχι μόνο αισθητικού χαρακτήρα- έχει προκαλέσει αντιπολεμικό μνημείο για τον πόλεμο στη Συρία που εγκαταστάθηκε στην κεντρική πλατεία της Δρέσδης στη Γερμανία.
 
Το μνημείο -το οποίο φιλοτέχνησε ο συριακής καταγωγής Γερμανός καλλιτέχνης Μανάφ Χαλμπουνί- αποτελείται από τρία παλιά λεωφορεία τοποθετημένα όρθια στο κέντρο της πλατείας. Το ανατριχιαστικό της υπόθεσης είναι ότι τα τρία αυτά οχήματα είχαν χρησιμοποιηθεί ως «ασπίδα» κατά των ελευθέρων σκοπευτών από τους άμαχους στο Χαλέπι και στα σασί τους ακόμα υπάρχουν σημάδια από σφαίρες.
Η αποκάλυψη του μνημείου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την ακροδεξιά και αντιμεταναστευτική οργάνωση Pegida, υποχρεώνοντας τις αρχές της πόλης να θέσουν το δήμαρχο της Δρέσδης, Ντιρκ Χίλμπερτ, υπό 24ωρη προστασία, καθώς δέχθηκε απειλές για τη ζωή του και γιουχαΐστηκε κατά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου.
 
Το μνημείο από τη φρίκη του Χαλεπίου θα εκτίθεται ως τις 3 Απριλίου.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:14