search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:21
MENU CLOSE

«Η Ρωσία κρύβεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος» κατήγγειλε Μαυροβούνιος εισαγγελέας

20.02.2017 07:29
«Η Ρωσία κρύβεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος» κατήγγειλε Μαυροβούνιος εισαγγελέας - Media

 

Μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά τη διάρκεια των εκλογών στο Μαυροβούνιο στις 16 Οκτωβρίου κατήγγειλε ένας εισαγγελέας της χώρας.

Ο  Milivoje Katnic δήλωσε πως οι Αρχές της χώρας έχουν στα χέρια τους αποδείξεις για την εμπλοκή της Ρωσίας στο πραξικόπημα. Όπως δηλώνει, στόχος τους ήταν να αποτρέψουν τη χώρα από το να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο  Milivoje Katnic κάλεσε τις ρωσικές Αρχές να διεξάγουν έρευνα και να τιμωρήσουν παραδειγματικά όσους κριθούν ένοχοι. Τόνισε πως στα σημεία που έχουν συλλέξει φαίνεται η συμμετοχή τόσο ρωσικών εθνικιστικών οργανώσεων αλλά και κρατικών Αρχών, ως ένα σημείο.

Η αστυνομία του Μαυροβουνίου συνέλαβε λίγο πριν τις εκλογές μια ομάδα Σέρβων εθνικιστών ενώ καταζητούνται ακόμα δυο Ρώσοι. Σχέδιο τους ήταν η κατάληψη της βουλής και η δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού  Milo Đukanović.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:21