search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:21
MENU CLOSE

Σπυράκη για φέτα «made in Canada»: Υποκρισία, λαϊκισμός και ψεύτικες ειδήσεις

23.02.2017 08:22
Σπυράκη για φέτα «made in Canada»: Υποκρισία, λαϊκισμός και ψεύτικες ειδήσεις - Media

 

Για το θέμα της φέτας «made in Canada» μετά τη συμφωνία CETA ανάμεσα σε ΕΕ και Καναδά, μίλησε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από την πλευρά των Ελλήνων κτηνοτρόφων.

Η ευρωβουλευτής ήταν ιδιαίτερα καυστική κάνοντας λόγο για το μεγαλύτερο παράδειγμα υποκρισίας, λαϊκισμού και ψεύτικων ειδήσεων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 η κα Σπυράκη τόνισε πως : Η CETA είναι η συμφωνία της ΕΕ με τον Καναδά που άρει τα εμπόδια και έτσι μπορούμε να στείλουμε όσα προϊόντα θέλουμε στον Καναδά και ο Καναδάς να στέλνει σε εμάς χωρίς δασμούς. Ωφελεί την Ελλάδα γιατί ο Καναδάς είναι η μοναδική χώρα με την οποία έχουμε θετικό εμπορικό ισοζύγιο. Για παράδειγμα για τη φέτα στέλνουμε 1.000 τόνους φέτα ενώ η αγορά εκεί ζητάει πολύ περισσότερο, είχαμε εμπόδια και δεν μπορούσαμε να στείλουμε περισσότερους».

Επιπλέον, διευκρίνισε πως το κείμενο της CETA το συμφώνησε αρχικά ο κ. Σταθάκης και ήρθε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο όπου και ψηφίσαμε οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ναι, το ΠΑΣΟΚ ναι, το ΠΟΤΑΜΙ ναι και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε όχι. Τώρα θα ‘ρθεί στο εθνικό κοινοβούλιο και στο εθνικό κοινοβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει ναι. Τώρα γιατί τα κάνουν όλα αυτά; Ανεβάζουν «έργο» γιατί η παραπληροφόρηση και ο λαϊκισμός και ο τρόπος που χειρίζονται τα πράγματα έχουν ονοματεπώνυμο και η ναυαρχίδα σε αυτό είναι η ΑΥΓΗ. Αντί στην ΑΥΓΗ να μπουν στον κόπο να διαβάσουν τι προβλέπεται για τη φέτα άρχισαν να ακολουθούν όλους αυτούς που συζητούσαν ότι οι Έλληνες ευρωβουλευτές ξεπούλησαν τη φέτα και οι ίδιοι να μιλούν για ξεπούλημα της φέτας».

Η Μαρία Σπυράκη επισημαίνει επίσης πως η «φέτα τυγχάνει ειδικής προστασίας μαζί με άλλα τέσσερα τυριά, το ότι τυγχάνει ειδικής προστασίας γίνεται με τις εξής δύο προβλέψεις, στο άρθρο 20 αναφέρεται ότι όσοι παρήγαγαν φέτα στον Καναδά, και ήταν κυρίως ελληνικής καταγωγής, μέχρι τις 18/10/13 μπορούν να συνεχίσουν να παράγουν φέτα, κανένας άλλος όμως.  Όλοι οι άλλοι αν θέλουν να μπουν στην αγορά είναι υποχρεωμένοι πάνω στη συσκευασία να γράφουν ότι πρόκειται για τύπου φέτας, απομίμηση φέτας και θα γράφει πάνω made in Canada. Έτσι τελειώνει η παραπληροφόρηση ότι στα ράφια θα υπάρχει φέτα και έτσι υπάρχει μεγάλη δυνατότητα να γεμίσουν τα ράφια φέτα».

Καταλήγοντας η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αποδίδει τα όσα ακολούθησαν της συμφωνίας και της επικύρωσης από 9 Έλληνες ευρωβουλευτές σε κατασκευή ειδήσεων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς κατηγορούμαστε γιατί βρισκόμαστε πια στο στόχαστρο μιας κατασκευής ειδήσεων και κατηγορούμαστε γιατί βρισκόμαστε στο απόγειο της υποκρισίας».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50