search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:08
MENU CLOSE

Ομιλία του Γ. Πρεβελάκη στον «Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός»: «Επιστροφή στον Μεσοπόλεμο; Ο Ελληνισμός στα γεωπολιτικά του πλαίσια»

24.02.2017 14:27
Ομιλία του Γ. Πρεβελάκη στον «Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός»: «Επιστροφή στον Μεσοπόλεμο; Ο Ελληνισμός στα γεωπολιτικά του πλαίσια» - Media

 

Οι «Φίλοι του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός» σας προσκαλούν στην ομιλία του καθηγητή Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Paris 1 της Σορβόννης, Γιώργου Πρεβελάκη, με θέμα: «Επιστροφή στον Μεσοπόλεμο; Ο Ελληνισμός στα γεωπολιτικά του πλαίσια» την Τετάρτη, στις 19.30 το απόγευμα.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός» και μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Κατά τον Μεσοπόλεμο, ο Ελληνισμός αναγκάστηκε να αναθεωρήσει την στρατηγική του, ώστε να προσαρμοστεί στις νέες γεωπολιτικές πραγματικότητες οι οποίες προέκυψαν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Μικρασιατική Καταστροφή.

Εξασφάλισε με τον τρόπο αυτό την επιβίωσή του και μια σχετική επιτυχία κατά τις δεκαετίες οι οποίες ακολούθησαν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι γεωπολιτικές συνθήκες αλλάζουν εκ νέου σήμερα και τίθεται ξανά ένα ζήτημα προσαρμογής. Καθώς βιώνουμε μιαν κατάσταση ανάλογη με την περίοδο του Μεσοπολέμου ποια θα είναι η κατεύθυνση της απαιτουμένης αλλαγής; Τότε η προτεραιότητα επέτασσε την εσωτερική ανάπτυξη της επικράτειας, την εγκατάλειψη των οικουμενικών οριζόντων, τον συγκεντρωτισμό και τον εκσυγχρονισμό. Σήμερα;

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, στις 19:30
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός

Είσοδος ελεύθερη 

Η ομιλία εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων για τον Μεσοπόλεμο

που διοργανώνουν οι  Φίλοι του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Βιογραφικό

O Γεώργιος – Στυλιανός Πρεβελάκης είναι Καθηγητής Γεωπολιτικής στην Σορβόννη (Paris 1) και Associate Fellow στο Κέντρο Διεθνών Ερευνών της SciencesPo στο Παρίσι. Ειδικεύεται στην Γεωπολιτική της Ευρώπης, των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, στην Γεωπολιτική των Διασπορών και στη Χωροταξία. Μετά την αναχώρησή του από την Ελλάδα, κατέλαβε καθηγητικές και ερευνητικές θέσεις στο Παρίσι, στην Βαλτιμόρη, στην Βοστώνη και στο Λονδίνο. Καθηγητής στην Έδρα Καραμανλή (2003-2005, the Constantine Karamanlis Chair in Hellenic and Southeastern European Studies), υπηρέτησε επίσης ως Πρέσβυς της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ (2013 -2015)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:05