search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:47
MENU CLOSE

Στυτική Δυσλειτουργία: Οι επτά ουσίες που την «εξαφανίζουν»

14.03.2017 12:51
ΕΟΦ - Κίνδυνος από σκευάσματα για τη στυτική δυσλειτουργία - Media

 

Όπως κάθε μέρος του σώματος έτσι και το «σύστημά» σου χρειάζεται τα σωστά θρεπτικά συστατικά για να είναι υγιές και στητό. Υπάρχουν άγνωστες ουσίες που χρησιμοποιούν διάφορες φυλές, εδώ και αιώνες σε όλον τον κόσμο, με αφροδισιακή δράση που μπορούν να λύσουν προβλήματα στύσης. Πιστεύεις ότι πρόκειται για λαϊκά παραμύθια και αυθυποβολή; Η θέση της σύγχρονης επιστήμης δεν είναι πλέον «μονοκόμματη» στο θέμα των αφροδισιακών. Αρκετοί επιστήμονες αντλούν πληροφορίες από την Εθνοβοτανολογία και την Εθνοφαρμακολογία και, πατώντας πάνω σε αυτή την αρχαία γνώση, διεξάγουν έρευνες που συχνά τους οδηγούν σε θετικά αποτελέσματα.

1 Catuaba (Κατουάμπα)

Αυτό το αφροδισιακό του Αμαζονίου προέρχεται από ένα δέντρο που φύεται στη Βραζιλία και το ονομάζουν «το δέντρο της αγάπης», όπου παραδοσιακά το χρησιμοποιούν ως τονωτικό και διεγερτικό. Περιέχει αρωματικές ρητίνες που δεν προκαλούν εθισμό καθώς και τις δραστικές ενώσεις, μια ομάδα τριών αλκαλοειδών catuabine Α, Β και Γ, που φαίνεται ότι δρουν απευθείας στα κέντρα του σεξ στον εγκέφαλο και ευθύνονται για τη διεγερτική του δράση. Οι ουσίες αυτές αυξάνουν τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα, παρατείνουν την στύση και προκαλούν πιο έντονους οργασμούς.

2 Muira puama (Μαραπουάμα)

Το όνομά του σημαίνει «ισχυρό ξύλο» και είναι περισσότερο γνωστό ως αφροδισιακό. Μια μελέτη του 2000 που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Σεξολογίας στο Παρίσι διαπίστωσε ότι το puama muira, αυτός ο βραζιλιάνικος θάμνος, χρησιμοποιείται παραδοσιακά στη Νότιο Αφρική ως αφροδισιακό για αύξηση της λίμπιντο και ενίσχυση της στύσης. Άλλες μελέτες δείχνουν ότι αυτό το βότανο εξουδετερώνει επίσης το χρόνιο στρες και την κατάθλιψη και διεγείρει το νευρικό σύστημα. Έχει αποδειχθεί πως προσφέρει σημαντική βελτίωση τόσο στη στυτική λειτουργία όσο και στη σεξουαλική επιθυμία.

3 Horny Goat Weed ή Epimedium

Δηλαδή το «Βότανο του Βαρβάτου Τράγου», καλλιεργείται σε Ασία και Ευρώπη ενώ αποτελεί ενδημικό φαρμακευτικό φυτό της Κίνας, όπου χρησιμοποιείται ως αφροδισιακό και ως το κατεξοχήν φάρμακο για την καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τη θεραπεία της μειώμενης λίμπιντο και της στυτικής δυσλειτουργίας, ενώ η αποτελεσματικότητα του βοτάνου αποδείχθηκε σε μια μελέτη του 2010 που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine.

4 D-Aspartic Acid (Ασπαραγινικό οξύ)

To D-Ασπαρτικό οξύ είναι ένα ενδογενές αμινοξύ που παράγεται από τον οργανισμό το οποίο βρίσκεται στα νεύρα και τους ενδοκρινικούς ιστούς. Έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει προσωρινά τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης – το οποίο μπορεί να επιβραδύνει τη λίμπιντο και τη στύση – και να βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματος σε υπογόνιμους άνδρες. Εάν ασκείσαι είναι επίσης ωφέλιμο για σένα αφού μεταξύ άλλων αυξάνει τη μυϊκή δύναμη, ρυθμίζει τα επίπεδα κορτιζόλης και επιταχύνει την αποθεραπεία.

5 Φύλλα Damiana

Θεωρείται εδώ και αιώνες ως το βότανο που αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία. Τονώνει γρήγορα την περιοχή των γεννητικών οργάνων, εμπλουτίζοντας την παροχή οξυγόνου, ενώ η μακροπρόθεσμη χρήση του μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική ικανότητα και την απόδοση.

6 Goji berries

Τα μούρα goji έχουν χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια στην κινεζική ιατρική για την αύξηση της ενέργειας και την ενίσχυση των ορμονών. Τα goji είναι επίσης ευεργετικά για την αύξηση της ροής του αίματος, η οποία βοηθά στην οξυγόνωση όλων των κυττάρων και των ιστών του σώματος, συμπεριλαμβανομένων και των γεννητικών οργάνων. Αυξάνουν τη λίμπιντο γι ‘αυτό και αποκαλούν τα goji ως το «Viagra της Κίνας». 

7 Maca

Κάτι ήξεραν οι Ίνκας που κατανάλωναν αυτό το αναζωογονητικό περουβιανό φυτό πριν τη μάχη ή πριν το σεξ. Το maca αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία και την αντοχή και ενισχύει τη γονιμότητα. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2008 στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη διαπίστωσε ότι το maca βοήθησε τους ανθρώπους που έπαιρναν αντικαταθλιπτικά που τους προκαλούσαν σεξουαλική δυσλειτουργία να ανακτήσουν τη χαμένη τους λίμπιντο. 

Πηγή: Wefit

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:47