search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:38
MENU CLOSE

Tο Βατοπέδι στο λαό

22.03.2017 09:49

Υπάρχει κάποιος θεσμός, πρόσωπο, ιερατείο, οργάνωση, μεσσίας, ή οποιοσδήποτε άλλος που να απευθύνεται όποιος διώκεται, δίκαια, άδικα, εκτός από τη Δικαιοσύνη;
Αν υπάρχει καμιά άλλη καλή ιδέα, ας την καταθέσει κάποιος, ακόμα και αν είναι ο επόμενος… Σώρρας!
Μέχρι τότε η Δικαιοσύνη κρίνει. Μας αρέσει, ή δεν μας αρέσει μια απόφασή της, αυτή είναι η διαδικασία που προβλέπεται σε μια δημοκρατία.
Προφανώς και οι κρίνοντες κρίνονται. Είτε μια απόφαση αφορά την Siemens, τα εξοπλιστικά, τους εκδότες, τους τρομοκράτες, τους τραπεζίτες, τους κλεφτοκοτάδες, τον Σώρρα, είτε τον κάθε λωποδύτη που μπουκάρει σε ψιλικατζίδικο δέρνει, κλέβει και στην απολογία του δηλώνει αθώος!
Τα παραπάνω ισχύουν και για την υπόθεση του Βατοπεδίου. 
– Οι πολιτικοί άλλα δήλωναν τότε στη Βουλή και άλλα τώρα.
– Η Βουλή έκρινε, ψήφισε.
– Η πολιτεία διεκδικεί εκτάσεις, λίμνες, οικόπεδα, δάση από τη  Μονή και καλά κάνει. Και να συνεχίσει να διεκδικεί για τα επόμενα χίλια χρόνια.
– Οι πολίτες- μη πολιτικά πρόσωπα- κατηγορήθηκαν, διασύρθηκαν ταλαιπωρήθηκαν, παιδιά πέρασαν απίστευτες ψυχολογικές καταστάσεις, σπίτια διαλύθηκαν.
Το δικαστήριο τους έκρινε αθώους. Πάπαλα. 
Κάτι εξυπνάδες περί θαυμάτων, δικαίωση των αποκαλύψεων και μπουρδολογίες στα τηλεπαράθυρα, είναι «σε λόγια να βρισκόμαστε»…
Τώρα, το κράτος ας συνεχίσει να διεκδικεί την λίμνη και εκτάσεις και μακάρι να καταφέρει να αποκτήσει και το μοναστήρι να αποδοθεί στον λαό (όπως  το ίδρυμα Νιάρχος  και ας βάλει ηγούμενο τον Κιμούλη). 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01