search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:10
MENU CLOSE

Ιαχές πολέμου στη Βαλτική: Η Λιθουανία φοβάται εισβολή της Ρωσίας

03.04.2017 09:38
Ιαχές πολέμου στη Βαλτική: Η Λιθουανία φοβάται εισβολή της Ρωσίας - Media

Γνωστές είναι εδώ και αρκετούς μήνες οι ανησυχίες της Λιθουανίας αναφορικά με τη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα και μάλιστα έχει προχωρήσει στην ενίσχυση των συνόρων της με τη Ρωσία.

Στην Βαλτική η Ρωσία διαθέτει σύνορα με την Πολωνία και τη Λιθουανία μέσω του ρωσικού θύλακα στο Καλίνιγκραντ, στον οποίο και αυξάνει την στρατιωτικής της παρουσία το τελευταίο διάστημα.

Τώρα, μέσα από συνέντευξή του ο Λιθουανός υπουργός Άμυνας , Ραϊμούντας Κάρομπλις, εκφράζει τους φόβους τους αναφορικά με την ρωσική «κινητικότητα» στην περιοχή. Μάλιστα ο υπουργός δεν απέρριψε τον ενδεχόμενο ρωσικής εισβολής στη Λιθουανία όπως ακριβώς έγινε στην Κριμαία της Ουκρανίας.

«Η Ρωσία είναι απειλή. Υποστηρίζουν πως η πρωτεύουσά μας, το Βίλινους, δεν θα έπρεπε να ανήκει στη Λιθουανία γιατί μεταξύ του Πρώτου και του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν υπό την κατοχή της Πολωνίας. Αυτό είναι φυσικά ιστορία, αλλά η Ρωσία το χρησιμοποιεί ως πρόσχημα», είπε ο Κάρομπλις στην συνέντευξή του στον Guardian.

« Υπάρχουν πραγματικοί παραλληλισμοί με την προσάρτηση της Κριμαία… μιλάμε για κίνδυνο στην εδαφική ακεραιότητα της Λιθουανίας», προειδοποίησε μέσα από τη συνέντευξη του.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:10