search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:28
MENU CLOSE

Αυτό το φυσικό προϊόν θα σας απαλλάξει οριστικά από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα

06.04.2017 12:05
Αυτό το φυσικό προϊόν θα σας απαλλάξει οριστικά από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα - Media

Η αποτρίχωση απασχολεί όλες τι γυναίκες εδώ και αιώνες και όλες αναζητούν τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο για να απαλλαγούν από τις τρίχες.

Το ξύρισμα είναι η πιο κοινή μέθοδος, αλλά αυτό διαρκεί μόνο λίγες ημέρες. Αποτρίχωση με κερί ή χαλάουα και οι αποτριχωτικές κρέμες έχουν, επίσης, διάρκεια μερικών ημερών. Η κουρκούμη όμως παρέχει τη δυνατότητα για πιο αποτελεσματική απομάκρυνση των τριχών. Στην Ινδία, οι γυναίκες χρησιμοποιούν κουρκούμη για την απομάκρυνση των ανεπιθύμητων τριχών και αρκετοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να δώσει οριστική λύση και οι τρίχες να εξαφανιστούν για πάντα.

Ανακατέψτε ½ φλιτζάνι κουρκούμη με αρκετό γάλα για να φτιάξετε μία παχύρρευστη πάστα. Απλώστε το μείγμα στα πόδια σας, ή στο σημείο που θέλετε να αποτριχώσετε, προς την φορά της τρίχας και αφήστε το να στεγνώσει. Χρησιμοποιώντας το χέρι σας ή ένα στεγνό σφουγγαράκι, τρίψτε τα πόδια σας σε μια κυκλική κίνηση, αφαιρώντας την πάστα και μαζί και τις τρίχες.Επαναλάβετε τη θεραπεία σε τακτά χρονικά διαστήματα, ή όποτε βλέπετε τις τρίχες να μεγαλώνουν.

Κάνοντας αυτή την θεραπεία για μερικούς μήνες θα δείτε τις τρίχες να είναι πιο λεπτές και να καθυστερεί η επανεμφάνισή τους. Η μέθοδος αυτή είναι απόλυτα ασφαλής, δεδομένου ότι έχει χρησιμοποιηθεί για τα μωρά στην Ινδία για αιώνες. Μερικά μωρά γεννιούνται με υπερβολική τρίχα σε όλο το σώμα τους. Για αισθητικούς λόγους, αλλά και λόγους υγιεινής, μερικές μητέρες θέλουν να την αφαιρέσουν. Αρχίζουν λοιπόν το τρίψιμο με κουρκούμη στο δέρμα του μωρού από τον πρώτο κιόλας μήνα της ζωής του. Μετά από μερικούς μήνες, το μωρό μπορεί να είναι σχεδόν άτριχο.

Ένας άλλος τρόπος για να αναμίξετε την πάστα είναι να προσθέσετε τη σκόνη κουρκουμα σε γιαούρτι. Η οξύτητα του γιαουρτιού είναι ευεργετική για το δέρμα. Αν προσθέσετε λίγο αλεύρι στην πάστα, θα βοηθήσει την διαδικασία αφαίρεσης. Ο κουρκουμάς αφήνει στο δέρμα ένα κιτρινωπό χρώμα, το όποιο βέβαια φεύγει μετά από λίγη ώρα, γι αυτόν τον λόγο οι συνταγές με κουρκούμη γίνονται συνήθως βράδυ, ή στιγμές που δεν πρόκειται να βγούμε άμεσα έξω.

Μπορείτε βέβαια να αφαιρέσετε την κιτρινίλα εάν βάλετε σε ένα βαμβάκι λίγο αμυγδαλέλαιο, ή γάλα και μετά περάσετε με αυτό το σημείο του σώματος που χρησιμοποιήσατε την πάστα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50