search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:51
MENU CLOSE

Μήνυμα κατά Τραμπ από ΔΝΤ, ΠΟΕ και ΟΟΣΑ: Το εμπόριο πρέπει να είναι ελεύθερο

10.04.2017 18:54
Γερμανία: Αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς στο Κρόιτσμπεργκ - Τουλάχιστον 3 σοβαρά τραυματίες  - Media
 
Oι επικεφαλής τριών εκ των μεγαλύτερων οικονομικών οργανισμών, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, υποσχέθηκαν σήμερα να δώσουν μάχη εναντίον του προστατευτισμού κι ενώ η αμερικανική κυβέρνηση υπό τον Ντόναλντ Τραμπ διατρανώνει το σύνθημα «πρώτα η Αμερική».
 
«Τα απογοητευτικά στοιχεία για την ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορίου και ο κίνδυνος να ενισχύονται ολοένα και περισσότερο οι τάσεις προστατευτισμού αποτελούν για εμάς ένα ξεκάθαρο κίνητρο να υποστηρίζουμε περισσότερο το διεθνές εμπορικό σύστημα» υπογραμμίζουν οι επικεφαλής σε μια ανακοίνωση που εξέδωσαν από το Βερολίνο με αφορμή τη συνάντησή τους με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
 
Πρόκειται για την Κριστίν Λαγκάρντ για το ΔΝΤ, τον Ρομπέρτο Αζεβέντο για τον ΠΟΕ και τον Άνχελ Γκουρία για τον ΟΟΣΑ.
 
Το κείμενο υπογράφουν επίσης ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ και ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, Γκι Ράιντερ, που συμμετείχαν στις συνομιλίες στη γερμανική πρωτεύουσα.
 
«Το διεθνές εμπόριο και οι ανοικτές αγορές είναι αναγκαία» για την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση, υπογραμμίζεται στην διακήρυξη του Βερολίνου.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:50