14/12/2019 12:08:26

Απίστευτη πρόκληση από την Τουρκία: Προσπάθησαν να εμποδίσουν Έλληνα στρατηγό να πάει στην Παναγιά

Washington Times: Γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας από τη νέα πολύπλευρη εξωτερική πολιτική - Media

 

Πρόκληση μέσω ραντάρ και ασυρμάτων στην Παναγιά,το νησί που βρίσκεται δίπλα στις Οινούσσες και οι Τούρκοι έχουν εδώ και ένα χρόνο “στοχοποιήσει”! Οι Τούρκοι καλούσαν το ελικόπτερο που μετέφερε Έλληνα Στρατηγό στην Παναγιά να απομακρυνθεί ,γιατί όπως έλεγαν πετούσε του τουρκικό εναέριο χώρο!

Η πρόκληση έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγου Νίκου Μανωλάκου, στις Οινούσσες και στην Παναγιά. Ο ΑΣΔΕΝάρχης επισκέπτεται φρουρές σε ακριτικά νησιά για να ανταλλάξει ευχές για το Πάσχα ,αλλά και για να επιθεωρήσει τα επίπεδα ετοιμότητας που αυτές τις ημέρες έχουν μεγάλη σημασία.

Την ώρα που ο ΑΣΔΕΝάρχης πετούσε στη περιοχή Οινουσσών-Παναγιάς,κλήθηκε από επίγειους σταθμούς ραντάρ να αποχωρήσει άμεσα γιατί όπως είπαν…παραβίαζε το τουρκικό εναέριο χώρο! Οι χειριστές του ελικοπτέρου συνέχισαν απρόσκπτα τη πτήση τους,αφού ενημέρωσαν και τον ΑΣΔΕΝάρχη,αλλά και τα ελληνικά ραντάρ που έλεγχαν τη πτήση τους.

Η Παναγιά είναι το νησί πάνω από το οποίο η τουρκική αεροπορία έχει κάνει τις περισσότερες υπερπτήσεις το τελευταίο 12μηνο.

 

Πηγή: millitaire.gr

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.