search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:03
MENU CLOSE

Αυτή είναι η μητέρα του Μακρόν – Εμφανίστηκε μετά από χρόνια (Photos)

25.04.2017 15:12
Αυτή είναι η μητέρα του Μακρόν - Εμφανίστηκε μετά από χρόνια (Photos) - Media

 

Μπορεί να έχει κάνει σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις, αλλά δεν παύει να είναι μια από τις γυναίκες της ζωής του Εμανουέλ Μακρόν.

Όταν ο Μακρόν εμφανίστηκε στο μπλακόνι του γραφείου του, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, δίπλα του στεκόταν η σύζυγός του Μπριζίτ και η μητέρα του, Φρανσουάζ Νογκέ.

Ο υποψήφιος Γάλλος πρόεδρος δεν μιλάει ποτέ ούτε δημόσια, ούτε ιδιωτικά για τη μητέρα του και γενικότερα για τους γονείς του, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους Καρόλ Ντεριέν και Καντίς Νεντελέκ, στο βιβλίο τους «Οι Μακρόν».

Πιθανολογείται ότι αυτό συνέβη επειδή οι γονείς του δεν θέλησαν ποτέ να παντρευτεί την Μπριζίτ Τρονιέ και θύμωσαν με την διαφορά ηλικίας, αφού είναι συνομήλική τους.

«Είναι μια περίεργη ιστορία. Δεν μιλάει ποτέ. Ξέρουμε ότι οι σχέσεις δεν είναι καλές, ξέρουμε ότι δεν υπάρχει αγάπη με τους γονείς του. Έχει λατρεία μόνο για την γιαγιά του», είπε στο ραδιόφωνο Eu­rope 1 ο δημοσιογράφος Μπερνάρντ Πασκιτό, συγγραφέας του βιβλίου «Οι πολιτικοί έχουν κι αυτοί μητέρα».

Δείτε την μητέρα του στο μπαλκόνι, είναι η κυρία με τα κοντά, μαύρα μαλλιά, δίπλα του:

Εδώ η μητέρα του (πλάτη, με το κόκκινο), με την Μπριζίτ σε προεκλογική συγκέντρωση:


Η γιαγιά του τον στήριξε όταν εγκατέλειψε την πόλη Αμιάν για τον έρωτά του με την 40χρονη τότε Μπριζίτ, ενώ εκείνος ήταν μόλις 16 ετών. «Τον στήριξε, τον κράτησε σπίτι της, του βρήκε διαμέρισμα και πήγε ακόμη και στον γάμο του με την Μπριζίτ».

Στο βιβλίο «Οι πολιτικοί έχουν κι αυτοί μητέρα», ο συγγραφέας αναφέρει ότι ο Μακρόν του είπε για τη γιαγιά του: «Θυμάμαι την εικόνα της. Τη φωνή της. Θυμάμαι τις αναμνήσεις της, την ελευθερία της, τον απαιτητικό της χαρακτήρα».
Για την μητέρα του δεν είπε τίποτα. Λοιπόν, η Φρανσουάζ Νογκέ είναι γιατρός, το ίδιο και ο πατέρας του Μακρόν, Ζαν-Μισέλ Μακρόν είναι γιατρός και καθηγητής νευρολογίας στο πανεπιστήμιο του Αμιάν.

Για αρκετά χρόνια, ο Μακρόν δεν είχε σχέσεις με τους γονείς του. Δεν παραβρέθηκαν στον γάμο του με την Μπριζίτ.

Η μητέρα του Μακρόν, Φρανσουάζ, περιέγραψε στην δημοσιογράφο Άννα Φουλντά στο βιβλίο «Emmanuel Macron, un jeune homme si parfait» («Εμανουέλ Μακρόν, ένας τόσο τέλειος νεαρός») πώς αντιμετώπισε την ερωτική σχέση του γιου της με την Μπριζίτ.

«Σας απαγορεύω να τον βλέπετε ώσπου να γίνει 18 ετών» είπε στην Μπριζίτ.
«Δεν σας υπόσχομαι τίποτα», απάντησε κλαίγοντας η τότε καθηγήτρια.
«Το φαντάζεστε, εσείς κάνατε ήδη τη ζωή σας, εκείνος δεν θα μπορέσει να κάνει παιδιά!» πρόσθεσε η μητέρα.

Τώρα, που πέρασε καιρός, οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν. «Λατρεύει την Μπριζίτ. Ακόμη κι η Λετίσια Κάστα να εμφανιστεί γυμνή μπροστά του, εκείνος δεν θα κάνει τίποτα», έχει πει η μητέρα του.

«Ποτέ δεν κόψαμε εντελώς τις γέφυρες», κατέληξε η μητέρα του. Σήμερα, όπως λέει η ίδια, μέσα στο βιβλίο, θεωρεί την Μπριζίτ «σαν φίλη, όχι σαν νύφη μου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:03