search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:13
MENU CLOSE

Και τώρα… εκλογές: Η Γαλλία ετοιμάζεται για τη βουλευτική κάλπη και οι ζυμώσεις άρχισαν

07.05.2017 21:33
Και τώρα… εκλογές: Η Γαλλία ετοιμάζεται για τη βουλευτική κάλπη και οι ζυμώσεις άρχισαν - Media

 

Δεν έχουν καν κοπάσει οι πανηγυρισμοί από τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν επί της Μαρίν Λεπέν και ο «παραδοσιακός» πολιτικός κόσμος της Γαλλίας άρχισε ήδη τις… ζυμώσεις εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 18ης Ιουνίου, οι οποίες αναμένεται να κρίνουν σε μεγάλο βαθμό πόσο ήρεμη ή κυματώδης πολιτικά θα είναι η θητεία του νέου Γάλλου προέδρου.

Ο δήμαρχος του Μπορντό, Αλέν Ζιπέ (του κόμματος Οι Ρεπουμπλικάνοι), χαιρέτισε σήμερα την «πολύ όμορφη νίκη» του Εμανουέλ Μακρόν, «εκείνην των δημοκρατικών αξιών», δηλώνοντας παράλληλα ότι θα «υποστηρίξει» τους υποψηφίους της δεξιάς και του κέντρου στις βουλευτικές εκλογές.

«Οι υποψήφιοι της δεξιάς και του κέντρου θα παρουσιάσουν μια πλατφόρμα που, ελπίζω, θα επιτρέψει να συνενωθούν ευρέως οι διάφορες ευαισθησίες της οικογένειάς μας∙ και θα τους υποστηρίξω», είπε ο Ζιπέ. Ανάλογα με την πλειοψηφία που θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές «θα εναπόκειται στον πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που επιβάλλεται, και θα είναι αυτή η στιγμή, βεβαίως, να αναλάβουμε με τη σειρά μας τις δικές μας ευθύνες», πρόσθεσε ο δήμαρχος του Μπορντό.

Από την πλευρά του, ο Μπενουά Αμόν κάλεσε απόψε να υπάρξει «ο μέγιστος» δυνατός αριθμός «ενωτικών υποψηφιοτήτων της αριστεράς στις βουλευτικές εκλογές» μετά τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές.

«Εάν η αριστερά συγκεντρώσει τις δυνάμεις της, ενωθεί μέσα στη διαφορετικότητά της, μπορεί να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στην εθνοσυνέλευση, να είστε βέβαιοι», τόνισε ο Αμόν σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης, επισήμανε την «επίδοση χωρίς προηγούμενο» την οποία χαρακτήρισε «ιστορική» την οποία κατέγραψε η Μαρίν Λεπέν και τόνισε ότι θέλει να δημιουργηθεί η «βάση μιας κοινής πλατφόρμας όλης της αριστεράς για να κυβερνήσει από την 18η Ιουνίου». Ο Μπενουά Αμόν υπογράμμισε ότι «απόψε υψώσαμε ένα φράγμα στο χειρότερο» όμως «αύριο πρέπει να οικοδομήσουμε το καλύτερο».

Ήδη ο αριστερός υποψηφίος Ζαν Λικ Μελανσόν έστειλε μήνυμα κινητοποίησης εν όψει των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:13