search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:06
MENU CLOSE

Η ΓΓΙΦ στο 9ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών

08.05.2017 12:26
Η ΓΓΙΦ στο 9ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών - Media

 

Υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες από το Δήμο της Κύθνου

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, συμμετείχε στο 9ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών, με θέμα «Νησιώτισσα: Ταυτότητες και Ρόλοι στην κοινωνία, την εργασία και την οικογένεια», το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κύθνο το 3ήμερο 5-7/5/2017. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» και την Ένωση Γυναικών Κύθνου.

Η Γενική Γραμματέας «υπενθύμισε» τη γενικότερη αμφισβήτηση υπό την οποία συνεχίζει να βρίσκεται η θέση των γυναικών σήμερα, συντηρώντας και αναπαράγοντας τη σχέση ανισότητας ανάμεσα στα δυο φύλα και τόνισε ορισμένες από τις δράσεις της ΓΓΙΦ, που ως στόχο έχουν την ουσιαστική κατάκτηση και εφαρμογή της ισότητας των φύλων στην εργασία, την οικογένεια και την κοινωνία μας, γενικότερα.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ισότητα των φύλων» της περιόδου 2016-2020 της ΓΓΙΦ, όπου  η γυναίκα προσεγγίζεται ως ισάξια ευκαιριών και δικαιωμάτων σε κάθε πεδίο του βίου μας, ενώ η εργασία και η συμφιλίωση επαγγελματικής – οικογενειακής ζωής, αποτελούν βασικούς άξονες προτεραιότητάς του.

 Επίσης, τόνισε την έμφαση που δίνεται μέσα από το έργο της ΓΓΙΦ στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, τη διατήρηση και επέκταση των πεδίων που αφορούν τις σπουδές φύλου στη γενικότερη ανάδειξη της γυναίκας επιστημόνισσας /ερευνήτριας,  το έργο για την προάσπιση των πολύπλευρων αναγκών που αντιμετωπίζει η γυναίκα αγρότισσα κ.α.

Σε αυτό το πλαίσιο και εστιάζοντας στη θεματική του συνεδρίου, η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι: «Στόχος μας είναι η εύρεση των πιο εποικοδομητικών λύσεων για τις έμφυλες ανισότητες που βιώνει η γυναίκα νησιώτισσα σε κάθε πεδίο του βίου της. Από πλευράς μας,  με ισχυρούς συμμάχους  μας τις αρχές και τις αξίες της ισότητας, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στη νησιωτική Ελλάδα μας και της θέσης των γυναικών σε αυτή. Σύμμαχος μας στην προσπάθεια αυτή,  είναι οι αποφάσεις του Συνεδρίου και οι πολύτιμες συνεργασίες με τις γυναικείες συλλογικότητες, τους Συλλόγους Γυναικών σε κάθε κυκλαδίτικο νησί και την Ομοσπονδία  Γυναικών Κυκλάδων».

Παράλληλα, στο στρογγυλό τραπέζι, που επίσης πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, με τη συμμετοχή διαφόρων θεσμικών εκπροσώπων, η Γενική Γραμματέας είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήματα και προβληματισμούς που τέθηκαν για τα ζητήματα έμφυλων ανισοτήτων, τα οποία βιώνουν με ιδιαίτερο τρόπο οι γυναίκες νησιώτισσες.

Επιπλέον, με την υπογραφή της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» από τον Δήμο Κύθνου, που πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή του συνεδρίου, ο αριθμός των υπογεγραμμένων Χαρτών ανέρχεται στους 203 Δήμους.  Ο υψηλός αυτός αριθμός των υπογραφών, συνεχίζει να προσφέρει στη χώρα μας τη διάκριση της παγκόσμιας πρωτοπορίας.

Για το λόγο αυτό και με τα θέματα ισότητας των φύλων στην Αυτοδιοίκηση να βρίσκονται στην κορυφή των πολιτικών της ΓΓΙΦ, η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι «Καλούμε και όλους τους υπόλοιπους Δήμους της χώρας μας να υπογράψουν την Ευρωπαϊκή Χάρτα, συμβάλλοντας έτσι έμπρακτα στην προσπάθεια για την εξάλειψη κάθε φαινομένου έμφυλης ανισότητας στην κοινωνία μας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:01