search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:32
MENU CLOSE

Παύονται τα μέλη του ΕΛ.ΣΤΑΤ.

15.09.2011 11:50
Παύονται τα μέλη του ΕΛ.ΣΤΑΤ. - Media

Διακόπτει τη θητεία των μελών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με κατάθεση σχετικής τροπολογίας, όπως προανήγγειλε από τη Βουλή, παραδεχόμενος ότι υπήρξαν προβλήματα δυσλειτουργίας μεταξύ τους.  Από αυτή τη διαδικασία θα εξαιρεθεί ο πρόεδρος της Αρχής.

Διακόπτει τη θητεία των μελών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με κατάθεση σχετικής τροπολογίας, όπως προανήγγειλε από τη Βουλή, παραδεχόμενος ότι υπήρξαν προβλήματα δυσλειτουργίας μεταξύ τους.  Από αυτή τη διαδικασία θα εξαιρεθεί ο πρόεδρος της Αρχής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων, ο κ. Βενιζέλος εξήρε το υψηλό κύρος και τη συνεργασία του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ και προανήγγειλε την κατάθεση της τροπολογίας για τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., ενώ συμφώνησε με το αίτημα βουλευτών να κληθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Το κύρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ είναι πάρα πολύ υψηλό και ο πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ θεωρείται από όλους τους θεσμικούς μας εταίρους και κυρίως από την Eurostat, με την οποία και συνεργάζεται, ένα πρόσωπο που, λόγω της εμπειρίας του και της προϋπηρεσίας του, παρέχει όλα τα εχέγγυα για να ξεπεραστεί οριστικά αυτή η θλιβερή σελίδα των λεγομένων “greek statistics”», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και συνέχισε λέγοντας:

«Δυστυχώς, σε επίπεδο προσωπικών σχέσεων και λειτουργιών έχει προκύψει ένα πρόβλημα για το οποίο έχει ενημερωθεί και η κυβέρνηση αλλά και η Βουλή, αρμοδίως, δια του προέδρου της Βουλής». «Αυτό που κάνουμε», υποστήριξε, «είναι συμφωνημένο με τους θεσμικούς μας εταίρους».

«Επειδή δεν μπορούμε να αναμένουμε άλλο, έχουμε αναλάβει την υποχρέωση αυτό, πλέον, να το ρυθμίσουμε νομοθετικά», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και δήλωσε ότι συνυπογράφει το αίτημα να κληθεί ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ να παρουσιάσει τις απόψεις του στην Επιτροπή και να απαντήσει στις ερωτήσεις.

Παράλληλα, ο υπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι με τη στάση της ενισχύει τα επιχειρήματα εναντίον της Ελλάδος και παράλληλα έκανε λόγο και για αυτοκαταστροφικά φαινόμενα στα ΜΜΕ τα οποία, όπως είπε διογκώνουν, αναπαράγουν και εξάγουν φήμες κύκλων του εξωτερικού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50