search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:01
MENU CLOSE

Τζανακόπουλος: Δεσμευόμαστε για τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων

11.05.2017 11:10
Τζανακόπουλος: Δικαιώθηκε ο Κόρμπιν για την αριστερή στροφή - Media

Από τη χθεσινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Εισαγωγικά, ο κ. Τζανακόπουλος στηλίτευσε την «απαράδεκτη», όπως την χαρακτήρισε, δημοσιοποίηση της απόφασης στον Τύπο -«αν και δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους φαινόμενα παρουσιάζονται επιδρώντας αρνητικά στο ίδιο το κύρος της Δικαιοσύνης που οφείλει να προστατεύει πρώτα και κύρια η ίδια τον εαυτό της από την προσπάθεια πολιτικής αξιοποίησης των αποφάσεων της», όπως συμπλήρωσε.

Επί της ουσίας της υποθέσεως, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, μετέφερε τη δέσμευσή της ότι: «Θα αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία νομοθετική ή άλλη για την καταβολή των δεδουλευμένων του συνόλου των συμβασιούχων».

Επίσης, ότι «θα συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα με σεβασμό τόσο στο Σύνταγμα όσο και στο Ενωσιακό Δίκαιο για την απαλλαγή χιλιάδων εργαζομένων από την ιδιότυπη ομηρεία που τους είχε επιβάλει το πελατειακό σύστημα που οικοδομήθηκε στη χώρα με ευθύνη των Κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Όμως, συμπλήρωσε, «το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα κληθεί σύντομα να πάρει σαφή και συγκεκριμένη θέση».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε μια δήλωση που «έσφυζε από χαιρεκακία εναντίον των εργαζομένων ομήρων»

Μιλώντας για την «προσπάθεια πολιτικής αξιοποίησης αποφάσεων της Δικαιοσύνης» και εστιάζοντας στην υπόθεση των συμβασιούχων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τη δήλωσή του λίγο νωρίτερα.

Έκανε, έτσι, λόγο για «απαράδεκτη θριαμβευτική και προκλητική δήλωση» εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια δήλωση, συμπλήρωσε ο Δ. Τζανακόπουλος, που «έσφυζε από χαιρεκακία εναντίον των εργαζομένων ομήρων, που ο ίδιος και το σύστημα που υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί, δημιούργησαν».

Στο Πεκίνο θα υπογραφεί ελληνο-κινεζική συμφωνία για ενέργεια, ψηφιακή πολιτική, νέες τεχνολογίε

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα από αύριο στο Πεκίνο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι αυτή (η επίσκεψη) γίνεται προκειμένου ο πρωθυπουργός να συμμετάσχει στις εργασίες του One Belt One Road, αντικείμενο του οποίου είναι, όπως τόνισε, «οι νέες δυνατότητες που διαμορφώνονται στο ‘δρόμο του Μεταξιού’ και μεταφράζεται σε ένα project της κινεζικής πλευράς για επενδύσεις ύψους 1 τρις ευρώ την επόμενη 10ετία σε μια σειρά από χώρες».

Μάλιστα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έδωσε είδηση στη συνέχεια λέγοντας ότι θα υπογραφεί ειδικότερα, ελληνοκινεζική συμφωνία για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε μια σειρά από θέματα όπως ενέργεια, ψηφιακή πολιτική, νέες τεχνολογίες, υποδομές και χρηματοπιστωτικός τομέας.

Κατά την παρουσία του στην κινεζική πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας, τον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ.

Ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωστοποίησε ότι στο περιθώριο του φόρουμ στο οποίο θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός, θα έχει σειρά επαφών, μεταξύ άλλων, με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ,  τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50