search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:27
MENU CLOSE

Περίεργη διαρροή: Στο ευρώ όλες οι χώρες της Ε.Ε. ως το 2025 – Διαψεύδει ο Ντομπρόβσκις

22.05.2017 18:07
Κίνητρα και βοήθεια δίνει η Κομισιόν για ένταξη στην Ευρωζώνη - Media
 
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, σύμφωνα με το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει την υποχρεωτική καθιέρωση του ευρώ ως κοινού νομίσματος όλης της Ε.Ε. ως το 2025.
 
Το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται μια «έκθεση σκέψεων» αξιωματούχων της Ε.Ε. που συναντήθηκαν τη Δευτέρα, αναφέρει ότι συζητήθηκε ένας στόχος ο οποίος θα υποχρέωνε όλες τις χώρες-μέλη να υιοθετήσουν το ευρώ ως το 2025.
 
Στην έκθεση αναφέρεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αναλάβει τον «δημοκρατικό έλεγχο» της δημοσιονομικής πολιτικής της Ευρωζώνης, ουσιαστικά παραμερίζοντας το Eurogroup και ως εκ τούτου να υποχρεώσουν όλες τις χώρες να συμμετάσχουν στο ευρώ
 
Σημειώνεται ότι χώρες όπως η Σουηδία έχουν απορρίψει την ένταξή τους στο ευρώ, μέσω δημοψηφίσματος. Επίσης, η Δανία, σύμφωνα με τις συνθήκες της Ε.Ε. έχει το δικαίωμα να μείνει εκτός ευρώ, αν η Ένωση προχωρήσει σε υποχρεωτική ένταξη όλων των χωρών-μελών της στο κοινό νόμισμα.
 
Λίγο μετά τη διαρροή του εγγράφου, πάντως, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις διέψευσε το περιεχόμενό του, λέγοντας ότι ο στόχος της συζήτησης είναι να ολοκληρωθεί η συνεργασία εντός της Ευρωζώνης και όχι να πιεστούν χώρες-μέλη της Ε.Ε. να ενταχθούν σε αυτή.
 
«Φυσικά και ενθαρρύνουμε όλες τις χώρες-μέλη να ενταχθούν μόλις πετύχουν τις προϋποθέσεις ένταξης, ωστόσο, δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό όριο», τόνισε ο Ντομπρόβσκις.
 
(πληροφορίες: Business Insider)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:26