search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:16
MENU CLOSE

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ

23.05.2017 11:52
Σοκ στη Βρετανία: Νεκρός από πυροβολισμούς στο Μάντσεστερ (Video) - Media

 

Την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ  ανέλαβαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC και το Terrormonitor. Από την επίθεση στο Manchester Arena έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 22 άνθρωποι και άλλοι 59 έχουν τραυματιστεί. 

Το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στη συναυλία στο στάδιο Manchester Arena.

Στην ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος σε έναν από τους διαύλους επικοινωνίας που διαθέτει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευκρινίζεται πως ένας «από τους στρατιώτες του χαλιφάτου τοποθέτησε μια βόμβα μέσα στο πλήθος» κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

Η τζιχαντιστική οργάνωση απειλεί επίσης ότι θα εξαπολύσει και άλλες επιθέσεις.

ΗΠΑ: Επιφυλάξεις για την ανάμειξη του ISIS
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 22 άνθρωποι, ανέφερε ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.
 
«Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ αν και αναλαμβάνει την ευθύνη για σχεδόν όλες τις επιθέσεις. Δεν έχουμε ακόμη επιβεβαιώσει αυτή τη σχέση» είπε ο Νταν Κόουτς, ο Διευθυντής της υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών, καταθέτοντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50