search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:19
MENU CLOSE

Μind the fact: Αληθινές ιστορίες από πρωταγωνιστές της ζωής

26.05.2017 15:06
Μind the fact: Αληθινές ιστορίες από πρωταγωνιστές της ζωής - Media

 

Το mind the fact αποτελεί το νέο φεστιβάλ της Αθήνας, που εστιάζει τόσο στις αληθινές ιστορίες ανθρώπων όσο και τις μαγικές τους ικανότητες να μετατρέπουν τα βιώματα αυτά σε τέχνη.
Το φεστιβάλ πραγματοποίησε προπαρασκευαστικές δράσεις ανοικτές στο κοινό, happenings σε δημόσιους χώρους και εργαστήρια καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου και  πλέον, είναι έτοιμο να σηκώσει επίσημα την αυλαία του. 

Από τις 26 μέχρι και τις 29 Μαΐου το Mind the Fact, στο Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στην οδό Ερμού,  θα φιλοξενήσει τρεις εικαστικές εκθέσεις των φετινών εργαστηρίων:

  • Την αναδρομική έκθεση Art Emergency με καλλιτεχνικά έργα, βίντεο, φωτογραφίες και ηχητικά ντοκουμέντα  νέων προσφύγων  από όλη την Ελλάδα τα οποία παρήχθησαν στo πλαίσιο  του ομώνυμου εργαστηρίου θεραπείας της τέχνης και  υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Mercy Corps.
  • Την έκθεση φωτογραφίας photo – opportunity με φωτογραφίες από το ομώνυμο φωτογραφικό εργαστήριο που διεξήχθη σε συνεργασία  το Τμήμα Επιμελητών Ανηλίκων Πειραιά, Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.  Οι έφηβοι φωτογράφοι παρουσιάζουν τη δουλειά τους τόσο στον Ο.Σ.Υ. όσο και στο Δημαρχείο Αθηνών (16-29/05- ώρες λειτουργίας Δημαρχείου)
  • To Εγχειρίδιο Επιβίωσης μια εικαστική εγκατάσταση video που περογράφει τις συνθήκες των άστεγων ανθρώπων. Η έννοια της ζωής στο δρόμο, ο αποκλεισμός, το σταυροδρόμι της ζωής, ο άνθρωπος ο οποίος βιώνει την απώλεια στέγης. Ο αφιλόξενος εξωτερικός κόσμος έρχεται σε αντιδιαστολή με τον διψασμένο από αναγνώριση και συμπόνια εσωτερικό του κόσμο  . Το υλικό της εγκατάστασης έχει παραχθεί στο πλαίσιο εργαστηρίου που δημιουργήθηκε τον Δεκέμβρη 2016, με τη συμμετοχή ατόμων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας ή δε διαθέτουν κάποια στέγη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ και το αναλυτικό του πρόγραμμα: www.mindthefact.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:14