search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:55
MENU CLOSE

Μπάχαλο με την επίσκεψη Τραμπ στη Μ.Βρετανία –Η κυβέρνηση διαψεύδει ρεπορτάζ της Guardian

11.06.2017 13:11
Μπάχαλο με την επίσκεψη Τραμπ στη Μ.Βρετανία –Η κυβέρνηση διαψεύδει ρεπορτάζ της Guardian - Media

Σε τηλεφώνημα που είχε με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ της είπε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στην προγραμματισμένη επίσκεψη του στη Μεγάλη Βρετανία, αν οι Βρετανοί πολίτες δεν δείξουν δημοσίως την υποστήριξή τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στην Μέι ότι δεν επιθυμεί να βρεθεί στη χώρα της, σε περίπτωση που σημειωθούν διαμαρτυρίες μεγάλης έκτασης, προτείνοντάς της παράλληλα να το αναβάλλουν για λίγο καιρό.

Το τηλεφώνημα έγινε πριν λίγες βδομάδες, σύμφωνα με σύμβουλο της Ντάουνιγκ Στριτ που ήταν παρών κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας και μάλιστα, η Μέι φάνηκε να μένει έκπληκτη.

Η πρωθυπουργός είχε καλέσει τον Τραμπ εκ μέρους της βασίλισσας Ελισάβετ όταν είχε επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο και στην κοινή συνέντευξη Τύπου που είχαν δώσει, ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε δημοσίως αποδεχτεί την πρόσκλησή της.

Η κόντρα του Τραμπ με τον μουσουλμάνο δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, με αφορμή τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας πριν μερικές μέρες, είχε ξεσηκώσει θύελλα επικρίσεων. Έπειτα, ο Καν κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να ακυρώσει την προγραμματισμένη επίσκεψη του Τραμπ και πολλοί εικάζουν ότι αυτή η κόντρα είναι η αιτία που ο Τραμπ δεν θέλει να πάει σύντομα στη Μεγάλη Βρετανία. 

Διαψεύδει η βρετανική κυβέρνηση

“Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα σχέδια για την επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία”, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian ότι το ταξίδι αυτό αναβλήθηκε.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη έναν μη κατονομαζόμενο σύμβουλο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ανέφερε στον ιστότοπό της ότι ο Τραμπ της είπε πρόσφατα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ότι δεν επιθυμεί να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι μέχρι το βρετανικό κοινό να στηρίξει την επίσκεψή του.

“Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε εικασίες γύρω από το περιεχόμενο ιδιωτικών τηλεφωνικών συνομιλιών. Η βασίλισσα έστειλε μια πρόσκληση στον πρόεδρο Τραμπ να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο και δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε αυτά τα σχέδια” είπε μια εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:54