search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:13
MENU CLOSE

Χαρίτσης για Eurogroup: Ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη

16.06.2017 14:06
Χαρίτσης για Eurogroup: Ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη  - Media

 

Το μέγεθος της δόσης που θα έρθει στην Ελλάδα σχεδόν μονοπώλησε το ενδιαφέρον του πολιτικού κόσμου. Όμως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ίσως και λόγω «επαγγελματικής διαστροφής», υπογράμμισε την αναπτυξιακή προοπτική που ανοίγεται με την απόφαση του Λουξεμβούργου και μίλησε μάλιστα για ισχυρή ώθηση στην ελληνική οικονομία. 

Ωστόσο, και οι δανειστές επεφύλαξαν καλά λόγια για τον αναπληρωτή υπουργό καθώς αναγνώρισαν τις εξαιρετικές επιδόσεις που καταγράφονται στο πεδίο της απορρόφησης κοινοτικών πόρων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην απόφαση του Eurogroup γίνεται ρητή αναφορά στην «εξαιρετική ενεργοπόιηση ευρωπαϊκών πόρων» με στόχο την ενίσχυση των θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη. 

«Πλέον έχουμε στα χέρια μας όλα εκείνα τα εργαλεία που δημιουργούν έναν καθαρό διάδρομο για το επόμενο διάστημα έτσι ώστε να υλοποιηθεί και η βασική δέσμευση της κυβέρνησή μας που λέει ότι εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, θα αρθεί η επιτροπεία και θα μπορέσει η ελληνική οικονομία να επιστρέψει με όρους δικαιοσύνης στην ανάπτυξη» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο FM 104,9. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:13