search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:50
MENU CLOSE

Κοντονής: Επιχειρηματίες υπαγορεύουν πολιτικό λόγο στα κόμματα

19.06.2017 12:29
Κοντονής: Επιχειρηματίες υπαγορεύουν πολιτικό λόγο στα κόμματα  - Media
 
«Δεν θα δεχθούμε τον αποπροσανατολισμό, ούτε της κυβέρνησης, ούτε της δικαιοσύνης, ούτε της κοινωνίας» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής αναφερόμενος στο δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας που εμφάνισε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο να έχει επικοινωνία με εφοπλιστή καταδικασμένο σε ισόβια για υπόθεση ναρκωτικών. 
 
Ο Σταύρος Κοντονής έκανε λόγο για «οικονομικά συμφέροντα», που προσπαθούν «να υπαγορεύσουν πολιτικό λόγο στα κόμματα και να δημιουργήσουν κλίμα αποπροσανατολισμού μέσω των φιλικών προς σε αυτά ΜΜΕ» απαντώντας στις αναφορές που είχε κάνει για το ζήτημα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος ανέφερε πως «υπάρχουν βορβορώδεις αποκαλύψεις για την λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος», ζητώντας από την κυβέρνηση είτε να διαψεύσει είτε να προχωρήσει σε διερεύνηση εις βάθος.  
 
«Βορβορώδης κατάσταση και βροντώδης είναι όταν τα οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να υπαγορεύσουν πολιτικό λόγο στα κόμματα» υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «με τέτοιου είδους παρεμβάσεις ούτε η δικαιοσύνη θα καμφθεί ούτε η κυβέρνηση να φτάσει στο τέλος». Ο Σταύρος Κοντονής τόνισε ότι «η κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε από την πρώτη στιγμή. Έδωσε την πληροφορία στην εισαγγελέα που έπραξε τα δέοντα» και τόνισε ότι θα ελεγχθεί εάν υπήρξαν παρατυπίες ως προς τον κανονισμό της φυλακής. 
 
Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπενθύμισε πως πρόκειται για μια υπόθεση που αφορά «την έλευση στην Ελλάδα 2,1 τόνων ηρωίνης» και αναφερόμενος στα δημοσιεύματα σημείωσε πως «καλό θα είναι οι εκδότες να υπογράφουν τα ανυπόγραφα άρθρα που είδα δημοσιευμένα», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «έχει κινητοποιηθεί το σύμπαν, το οποίο βρίσκεται ολόκληρο από μια πλευρά, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε η οικονομική αστυνομία». 
 
Εξηγήσεις στη Βουλή ζητούν ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη
Σημειώνεται ότι για την υπόθεση έχουν καταθέσει ερωτήσεις στη Βουλή τόσο η ΝΔ όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Από το «γαλάζιο» στρατοπεδο ερώτηση κατέθεσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος έκανε λόγο για «σοβαρότατο» πολιτικό ζήτημα που προκύπτει για τον Πάνο Καμμένο. Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσε ερώτηση ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ο οποίος χαρακτήρισε «απολύτως αντιθεσμική» την επικοινωνία του υπουργού Άμυνας με τον κρατούμενο και ερωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης εάν η επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον κρατούμενο ήταν σε γνώση του Συμβουλίου της Φυλακής και σε ποιο σημείο της διαδικασίας και με ποιόν τρόπο έγινε η -κατά δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας- παρέμβασή του στην Εισαγγελία.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:45