search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:25
MENU CLOSE

«Δημιουργικές Ασάφειες» με σκίτσα του Soloύp: H παρουσίαση του βιβλίου στο Books Plus/Art & Coffee

26.06.2017 18:43
«Δημιουργικές Ασάφειες» με σκίτσα του Soloύp: H παρουσίαση του βιβλίου στο Books Plus/Art & Coffee  - Media

 

Σε ωραίο κλίμα εξελίχθηκε η παρουσίαση του γελοιογραφικού άλμπουμ του Soloύp «Δημιουργικές Ασάφειες» το απόγευμα της Δευτέρας, στο βιβλιοπωλείο, πλυχώρος Books Plus/Art & Coffee.

Ο σκιτσογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών», Μιχάλης Κουντούρης, μίλησε κα΄α κύριο λόγο για τη δημοσιογραφική του δουλειά τη συγγραφική του δουλειά και χαριτολογώντας ως πολύ καλός φίλος εξάλλου απαρίθμησε μια σειρά από λόγους για τους οποίους «ζηλεύει» τον γελοιογράφο του «Π» και αυτή ήταν και η πιο ευχάριστη στιγμή της εκδήλωσης.

Ο Διονύσης Ελευθεράτος έκανε μια ανάλυση, η οποία συνδύαζε το περιεχόμενο των γελοιογραφιών με την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα των 7 μνημονιακών χρόνων .

Ο διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας «Το Ποντίκι», Σταύρος Χριστακόπουλος, προτίμησε να μιλήσει σε ένα προσωπικό τόνο. περιγράφοντας το κλίμα και τις συνθήκες τις οποίες έχει παραχθεί αυτή η δουλειά του Soloύp και επιπλέον σημείωσε πόσο περιεκτική είναι η γελοιογραφική αποτύπωση αυτών των 7 χρόνων αν συγκριθεί με τα δημοσιογραφικά γραπτά, αλλά και πως η γελοιογραφία μεταξύ όλων των άλλων είναι ένα γερό αντίδοτο στη σύγχρονη ασθένεια της παραπληροφόρησης και των fake news.

Ο ίδιος ο Soloύp στάθηκε στη δυσκολία που είχε να επιλέξει μεταξύ εκατοντάδων γελοιογραφιών και ανακοίνωσε ότι οι λεζάντες των διαλόγων που θα συμπληρώσουν οι αναγνώστες στο βιογραφικό μέρος του βιβλίου (στο οποίο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση) θα αποτελέσουν το υλικό μιας έκθεσης, η οποία πιθανότατα θα γίνει τον Οκτώβριο.

Κοινό σημείο αναφορά όλων των τοποθετήσεων για πολλούς και κύριους λόγους αποτέλεσε η γελοιογραφία με τον Αντώνη Σαμαρά βενζινοπώλη να κρατάει μια μαραμένη μάνικα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:25