search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:22
MENU CLOSE

Η ΕΚΤ θα συνεχίσει τη νομισματική στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης

27.06.2017 10:05
Γιατί η ΕΚΤ κρατά κρυφή την έκθεση για το ελληνικό χρέος - Media

Το μήνυμα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα συνεχίσει τη νομισματική στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης και ότι η προσαρμογή της θα γίνει σταδιακά, έστειλε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της ΕΚΤ στη Σίντρα της Πορτογαλίας. 
    «Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν τώρα σε μία ενίσχυση και διεύρυνση της ανάκαμψης στην Ευρωζώνη. Οι αποπληθωριστικές δυνάμεις έχουν αντικατασταθεί από πληθωριστικές», σημείωσε ο Ντράγκι, υπογραμμίζοντας ότι η νομισματική πολιτική που ακολουθεί η ΕΚΤ είναι αποτελεσματική. «Ωστόσο», πρόσθεσε, «απαιτείται ακόμη ένας σημαντικός βαθμός νομισματικής διευκόλυνσης για να αποκτήσει διάρκεια η δυναμική του πληθωρισμού και να μπορεί να διατηρηθεί. Επομένως, για να είμαστε βέβαιοι για την επάνοδο του πληθωρισμού στον στόχο του (σ.σ.: λίγο κάτω από το 2%), χρειάζεται να επιμείνουμε στη νομισματική πολιτική μας». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50