search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:40
MENU CLOSE

Το «ευχαριστώ» του Μαδούρο στον ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξή του (Photo)

03.07.2017 09:03
Μαδούρο: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με την αντιπολίτευση - Media

Μέσα από ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας ευχαριστεί τον ΣΥΡΙΖΑ  για τη στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση της χώρας κατά την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε το Ανωτάτο Δικαστηρίο στο Καράκας στα τέλη του Ιουνίου.

Μάλιστα, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του υπουργείου με τον τίτλο: «Η Ελλάδα καταδικάζει την τροοκρατική επίθεση που δέχθηκαν οι θεσμοί στη Βενεζουέλα».

 

Στη δήλωσή του το ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας τονίζει πως  ο ΣΥΡΙΖΑ  βοηθά στην «ειρηνική επίλυση της κρίσης μεταξύ της αντιπολίτευσης  και της νόμιμης κυβέρνησης του Προέδρου Νικολά Μαδούρο, μέσω του δημοκρατικού διαλόγου και της προσκόλλησης στις πρωτοβουλίες διαμεσολαβησης [σ.σ. για την επίλυση της κρίσης]».

Υπενθυμίζεται πως από την 1η Απριλίου οι πολίτες της Βενεζουέλας είναι καθημερινά στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις πολιτικές του Προέδρου Μαδούρο.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη νέα κλιμάκωση της βιαιότητας της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα με κατάληψη ελικοπτέρου της αστυνομίας και εναέρια επίθεση με ρίψη χειροβομβίδων στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας.

Οι προβοκάτσιες και οι διαρκώς αυξανόμενες βίαιες επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν εδώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την ειρηνική επίλυση των διαφορών της αντιπολίτευσης με τη νόμιμη κυβέρνηση Μαδούρο με δημοκρατικό διάλογο και προσήλωση στις διεθνείς διαμεσολαβητικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί.

Η δημοκρατία στη Βενεζουέλα, που κατακτήθηκε με τόσες θυσίες από το λαό της χώρας αυτής, πρέπει να γίνει σεβαστή και να προστατευτεί από όλες τις πλευρές εντός της χώρας και διεθνώς».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:38