search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:38
MENU CLOSE

Νέος «πόλεμος» Τουρκίας – Γερμανίας για πανό που έγραφε « Σκοτώστε τον δικτάτορα Ερντογάν» (Photo)

05.07.2017 06:22
Νέος «πόλεμος» Τουρκίας – Γερμανίας για πανό που έγραφε « Σκοτώστε τον δικτάτορα Ερντογάν» (Photo) - Media

 

Πυκνώνουν τα «σύννεφα» στις διμερείς σχέσεις της Τουρκίας με τη Γερμανία, με την Άγκυρα να στέλνει διπλωματική διακοίνωση στο Βερολίνο εξαιτίας της καλλιτεχνικής απεικόνισης του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν ως δικτάτορα.

Η διακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών καταδίκασε την πράξη αυτή και την περιέγραψε ως «προκλητική πράξη» από τον Γερμανό καλλιτέχνη ενάντια στον Τούρκο Πρόεδρο.

Ο καλλιτέχνης Φιλίπ Ρουχ, εξέθεσε μπροστά από το κτίριο της Καγκελαρίας ένα αυτοκίνητο  Mercedes, κρατώντας ένα πανό με τον Ρώσο Πρόεδρο Βραντίμιρ Πούτιν, τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν καθώς και με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ το οποίο ανέγραφε «Θέλετε να κερδίσετε αυτό το αυτοκίνητο; Σκοτώστε τη δικτατορία ».

 

«Το πανό είναι μια ξεκάθαρη υποκίνηση βίας και οι γερμανικές αρχές πρέπει να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπισή της», ανέφερε η Άγκυρα.

Η διαμαρτυρία του Γερμανού καλλιτέχνη έγινε λίγες μέρες πριν από την σύνοδο των20 στο Αμβούργο, στην οποία αναμένεται να παραστεί και ο Τούρκος Πρόεδρο.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50