search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:17
MENU CLOSE

Σοκ από τη Eurostat: Πολυτέλεια οι διακοπές για το 50% των Ελλήνων

01.08.2017 11:02
Αναχωρεί το πρώτο κύμα αδειούχων του Αυγούστου- Χαμός στα λιμάνια - Media

 

Παρά τις ενθαρρυντικές εκτιμήσεις για τη χώρα μας όσον αφορά στον τουρισμό, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Eurostat περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες και συγκεκριμένα, το 53,6% δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν διακοπές ούτε για μια βδομάδα κατά τη διάρκεια του έτους.

Με τα στοιχεία της Eurostat για τον τουρισμό στην Ευραπαϊκή Ένωση να είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά, το 33% των νοικοκυριών σε κράτη – μέλη της ΕΕ δεν δύνανται να πραγματοποιήσουν ένα 7ήμερο ταξίδι.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση από το τέλος ενώ, στη δυσχερέστερη θέση βρίσκεται η Ρουμανία με ποσοστό 67%. Ακολουθεί η Κραοτία με 62,8% και η Βουλγαρία με ποσοστό 56,4%.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Σουηδία, καθώς το ποσοστό των νοικοκυριών της χώρας που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για διακοπές μιας βδομάδας είναι μόλις το 8%.

Ως προς το ποσοστό της Ελλάδας σημειώνεται αύξηση των πολιτών που αδυνατούν να κάνουν διακοπές καθώς πριν πέντε χρόνια το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 51.2%.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50