search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:26
MENU CLOSE

Σεισμός 4 Ρίχτερ «έπληξε» τη Νάπολη (Video)

22.08.2017 04:28
Νάπολη: «Έκρηξη» κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας – Μπουκάλια, καπνογόνα και κροτίδες κατά αστυνομικών - Media

 

 

Δυο είναι οι νεκροί και 39 οι τραυματίες από τον σεισμό που έπληξε χθες βράδυ το νησί της Ίσκια, στα ανοικτά της Νάπολης.

Κατά την διάρκεια της νύχτας διασώθηκαν ένα μωρό επτά μηνών και ο πατέρας του. Τώρα, οι διασώστες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σώσουν άλλα δυο παιδιά. Πρόκειται για τα αδέλφια του βρέφους, τα οποία είναι τριών και πέντε ετών. Οι διασώστες τους δίνουν νερό και μιλούν μαζί τους, ενώ μετακινούν προσεκτικά τα συντρίμμια, με τα χέρια, για να μην τραυματίσουν τα δυο παιδιά.

Όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του νησιού, αποφάσισαν να περάσουν την νύχτα έξω από τα σπίτια και τα ξενοδοχεία, φοβούμενοι ότι θα μπορούσαν να σημειωθούν νέες, ισχυρές δονήσεις.

#TerremotoIschia si continua a scavare sotto le macerie per salvare i 3 bambini @tgr_campania @TgrRai pic.twitter.com/e5o4sNaqT0

— alessandra barone (@alebarone80) August 22, 2017

Tο Ιταλικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Γεωφυσικής αναθεώρησε την ένταση του σεισμού που έπληξε το νησί Ίσκια, από τους αρχικούς 3,6 στους 4 βαθμούς.

Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν άνδρα και μια γυναίκα από τα ερείπια. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι πήρε μέρος σε σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία της Ρώμης, με θέμα την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που δημιουργήθηκε από το σεισμό.

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:26