search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:21
MENU CLOSE

Η Ζάκυνθος στις φλόγες- Κάηκε σπίτι, ζημιές σε ταβέρνα (Video) – Νέο μέτωπο νότια της πόλης

26.08.2017 09:42
Κέρκυρα: Πολλαπλές εστίες στην πυρκαγιά του Ερημίτη - Λουόμενοι εγκλωβίστηκαν σε παραλία (Photos) - Media

 

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η περιοχή των Μαριών καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο χωριό Αναφωνήτρια, αυτή τη στιγμή πλησιάζει στο χωριό των Μαριών.
Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και μετά τις 12 το βράδυ αναμένονται στο νησί ερπυστριοφόρα του στρατού για να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών.

Πριν λίγο: Νέα πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στο όρος Σκοπός λίγα χιλιόμετρα νότια της πόλης της Ζακύνθου. Στο σημείο έχουν σπεύσει δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με 6 άνδρες καθώς και υδροφόρες ιδιωτών.

 

Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα πύρινα μέτωπα σε Αναφωνήτρια, Βολήμες και Πόρτο Βρώμη.

Στην περιοχή της Αναφωνήτριας, όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, έχει καταστραφεί ολοσχερώς μια παλαιά κατοικία όπου διέμεναν δύο ηλικιωμένοι ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί ταβέρνα της περιοχής.

Μάλιστα, σύμφωνα με το imerazante.gr που μεταδίδει πως έχουν προκληθεί ζημιές και σε άλλα σπίτια, οι φλόγες αγκάλιασαν το μοναστήρι της Αναφωνήτριας εκεί όπου ο Άγιος Διονύσιος ασκήτεψε και συγχώρεσε το φονιά του αδελφού του.

Έσωσαν 100 τουρίστες από τις φλόγες

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση 25 οχημάτων, με περίπου 100 επιβαίνοντες από το λιμάνι στην περιοχή Πόρτο Βρώμη, στο οποίο είχαν φθάσει οι φλόγες.

Πρόκειται για τουρίστες, οι οποίοι άφησαν στην ακτή τα οχήματά τους και νοίκιασαν σκάφη από το λιμάνι, όταν κατά την επιστροφή τους είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν στην περιοχή.

Μετά την επέμβαση των πυροσβεστών, άνοιξε ο δρόμος και επέστρεψαν με ασφάλεια. 

Στη μάχη με τη φωτιά έχουν ριχτεί 17 πυροσβεστικά οχήματα με 35 άνδρες και δύο πετζετέλ. 

Οι άνεμοι καθήλωσαν τα αεροσκάφη

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή που καθιστούν αδύνατη την επιχείρηση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων.

Στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονται και δύο υδροφόρες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. 
 
Στο νησί μαίνεται και δεύτερο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Άνω Βολίμες, σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από τη μεγάλη φωτιά της Αναφωνήτριας.

 

 
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50