search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:07
MENU CLOSE

Ισχυρό μπουρίνι έπληξε την Πρέβεζα – Σε συναγερμό οι αρχές

09.09.2017 12:10
Ισχυρό μπουρίνι έπληξε την Πρέβεζα - Σε συναγερμό οι αρχές - Media

 

Ισχυρό μπουρίνι έπληξε τις μεταμεσονύχτιες ώρες την πόλη της Πρέβεζας και τις γύρω περιοχές.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα άρχισαν να εκδηλώνονται στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα με ισχυρούς ανέμους προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Ακολούθησε ισχυρή βροχόπτωση και για περισσότερο από μισή ώρα όλη η πόλη βρίσκονταν στο έλεος της κακοκαιρίας.

Ωστόσο τα προβλήματα που προκλήθηκαν δεν φαίνεται, σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, να ήταν ιδιαίτερα σοβαρά.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές, τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν πτώσεις δέντρων καθώς και βραχυκύκλωμα σε κολώνα της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, πτώση μεγάλη κλαδιού στον πλάτανο στον Άγιο Κωνσταντίνο προκάλεσε υλικές ζημιές σε όχημα ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε για την απομάκρυνση του.

Πτώση δέντρου σημειώθηκε επίσης και στην περιοχή του νοσοκομείου, πίσω από το νεκροταφείο, καθώς τρεις παρόμοιες περιπτώσεις με πτώσεις μεγάλων κλαδιών αντιμετωπίστηκαν από την Π.Υ. στην εθνική οδό Πρέβεζας Ιωαννίνων, χωρίς να προκαλέσουν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ εκτός από συνεχείς διακοπές ρεύματος, προκάλεσε πυρκαγιά, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα ενώ το πρόβλημα αποκαταστάθηκε από τεχνικούς της ΔΕΔΔΗΕ.

Όσον αφορά την κατάσταση στην χερσαία ζώνη και το λιμάνι δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ζημιές σε σκάφη ή σε εγκαταστάσεις της παραλιακής.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ που εκδόθηκε εχθές οι πρόσκαιρη αυτή επιδείνωση του καιρού θα υποχωρήσει από Ήπειρο και Ιόνιο από το μεσημέρι σήμερα.

Ωστόσο φαίνεται πάντως πως τα φαινόμενα από τα ξημερώματα βρίσκονται σε ύφεση.

Πηγή: pamepreveza

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:07