search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:02
MENU CLOSE

Τα 7 καλά (και κακά) της μοίρας του Τσίπρα

11.09.2017 12:33
 
Γραφτήκαν πολλά για την παρουσία και κυρίως για την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.
 
Αφήνοντας πίσω τις υπερβολές της αξιωματικής αντιπολίτευσης του τύπου, «ο Τσίπρας είναι για την χώρα ο τυφώνας Ίρμα» και των άλλων κομμάτων, «ψεύτης, έμπορος ελπίδας κλπ, κλπ» -ανούσια πολιτικά αντανακλαστικά και μάλιστα από ορισμένους που αυτοχαρακτηρίζονται μοντέρνοι και «προχωρημένοι»- ας επιχειρήσουμε τρεις- τέσσερις βασικές επισημάνσεις.
 
1) Ο Τσίπρας εμφανίστηκε πιο σίγουρος και πιο άνετος από κάθε άλλη φορά, πράγμα που δείχνει ότι εκτιμά πως τα δύσκολα τα έχει αφήσει πίσω του.
 
2) Απέφυγε τους λεονταρισμούς για τους πολιτικούς του αντιπάλους, τις προσωπικές αναφορές και αρκέστηκε σε εκτιμήσεις και προβλέψεις με πολιτικά χαρακτηριστικά, ανεξάρτητα αν διαφωνεί η συμφωνεί κανείς με αυτές.
 
3) Δεν έκανε προσωποποιημένες αναφορές σε επιχειρηματίες με τους οποίους η κυβέρνηση, ή μέλη της, έχουν κόντρες αυτή την περίοδο.
 
4) Δεν προέβη σε εξαγγελίες περί μείωσης των φόρων στο προσεχές διάστημα, έχοντας ίσως κατά νου την 3η αξιολόγηση και τα… έσοδα.
 
5) Έδειξε -με τις τοποθετήσεις του- ότι θα «κατσικωθεί» στον χώρο της κεντροαριστεράς («κάνετε κριτική σε ένα ΣΥΡΙΖΑ που δεν υπάρχει πια»), άρα να περιμένουμε και άλλα επεισόδια στο έργο… «ΣΥΡΙΖΑ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις».
 
6) Έστω και με ένα τρόπο, δέχθηκε ότι υπάρχει θέμα συντονισμού στην κυβέρνηση και ανάγκη για πιο γρήγορους ρυθμούς (άρα ανασχηματισμό στην ώρα του).
 
7) Για πρώτη φορά έδωσε τόση έμφαση στις επενδύσεις (στις συνεντεύξεις το 2015 δεν είχε καμιά αναφορά και το 2016 τρεις).
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:02