search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:32
MENU CLOSE

Η προάσπιση των γυναικών από την ΓΓΙΦ με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα

13.09.2017 13:52
Η συμβολή της ΓΓΙΦ σε δυο πρόσφατες, σημαντικές νομοθετικές ενέργειες υπέρ της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό και την εξάλειψη της έμφυλης βίας - Media
 
Με αφορμή  πρόσφατες αναφορές των ΜΜΕ προς το πρόσωπο της  κας Ελένης Γιαννακοπούλου, Διευθύνουσας Συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) με φράσεις, όπως  «η διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ – σύζυγος του πρώην ΓΓ ΥΠΕΠΘ” ή αντίστοιχα δημοσιεύματα, όπως «η σύζυγος του Αριστείδη Μπαλτά (που κατονομάζεται ως «Ευαγγελία Π.)», η  ΓΓΙΦ τονίζει τις πάγιες θέσεις της για την πλήρη αυτονομία των γυναικών, ως όντα αυθύπαρκτα που χρήζουν της ισότητας και των ευκαιριών σε κάθε πεδίο του βίου μας. 
 
Διότι, τα άκρως υβριστικά και χυδαία σχόλια που συνοδεύουν μέρες τώρα τις ως άνω αναφορές, προσάπτοντας ψευδείς κατηγορίες και ανακριβείς πληροφορίες σε βάρος των γυναικών, συνιστούν κατάφορη υποτίμηση της ακεραιότητας των γυναικών και αναπαράγουν το σεξισμό στο δημόσιο λόγο.
 
Ταυτόχρονα, ορίζουν τη γυναικεία υπόσταση ως κτήμα του συζύγου της, υπονομεύουν τις προσωπικότητές τους, αμφισβητούν τη δυναμική  τους, συνιστούν στοχοποίηση και διάκριση βάσει φύλου, διαταράσσοντας την έννοια και τις αξίες της ισότητας των φύλων.
 
Την ίδια στιγμή, αποτελούν αναχρονιστικές και στερεοτυπικές προσεγγίσεις, που αναβιώνουν το παλιό σύνθημα  «δεν είμαι του ανδρός μου, δεν είμαι του πατρός μου, θέλω να είμαι ο εαυτός μου», το οποίο χρησιμοποιούσε το φεμινιστικό κίνημα κατά τη δεκαετία του ’70 και του ’80.
 
Η ΓΓΙΦ εκφράζει τη δυσαρέσκειά της σε αναφορές αυτού του είδους και τάσσεται υπέρ της πλήρους αυτονομίας για την κάθε γυναίκα, είτε πρόκειται για επιφανές πρόσωπο, είτε όχι, που διεκδικεί το πρόδηλο: την ανεξαρτησία της και την ισότιμη θέση της στην κοινωνία.
 
Τέλος, η ΓΓΙΦ τονίζει την ανάγκη σε βάθους έρευνας,  ορθής αξιολόγησης  και  εγκυρότητας των πηγών για κάθε δημοσίευμα που πλήττει και βάλει τη γυναικεία προσωπικότητα συχνά άνευ υπόστασης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50