search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:20
MENU CLOSE

Σκληρή κόντρα Μητσοτάκη και Κουρουμπλή – Την παραίτηση του υπουργού ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ

20.09.2017 10:01
Σκληρή κόντρα Μητσοτάκη και Κουρουμπλή - Την παραίτηση του υπουργού ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ  - Media
 
Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της παρέμβασης του στην Επιτροπή Περιβάλλοντος που συνεδριάζει για την θαλάσσια ρύπανση στον Σαρωνικό.
 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, κατηγόρησε τον υπουργό Ναυτιλίας για καθυστερήσεις και τον κάλεσε να παραιτηθεί. 
 
«Τι εξηγήσεις έχετε να δώσετε για το γεγονός ότι ένα πλοίο το οποίο ξεκάθαρα δεν έπρεπε να πλέει κρίθηκε αξιόπλοο από το υπουργείο σας; Γιατί δόθηκαν δύο παρατάσεις στο συγκεκριμένο πλοίο μέσα στο καλοκαίρι;» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον υπουργό Ναυτιλίας. 
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση και υποτίμησε το μέγεθος του προβλήματος, καταλογίζοντας του ότι άργησε 3 ημέρες να επιστρέψει στην Αθήνα από το Λονδίνο που βρισκόταν.
 
«Αυτό που σας χρεώνω είναι ότι υποτιμήσατε την κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον υπουργό Ναυτιλίας ότι λέει ψέματα σχετικά με τον χρόνο κατάθεσης του αιτήματος προκειμένου να υπάρξει η συνδρομή του ειδικού πλοίου της ΕΕ, επικαλούμενος μάλιστα σχετικά έγγραφα.  
 
Σε εκείνο το σημείο οι τόνοι ανέβηκαν καθώς ο Π. Κουρουμπλής εκνευρισμένος φώναξε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι «αδιάβαστος» και πως «το Μητσοτακέικο έχει μάθει να λέει ψέματα». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι καταλαβαίνει τον εκνευρισμό του υπουργού ο οποίος «θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί» όπως παρατήρησε.
 
«Δεν ντρέπεστε λίγο, υπόλογος είστε εδώ πέρα» ανέβασε τους τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επιτέθηκε στον υπουργό Ναυτιλίας λέγοντας; «Ντροπή σας, τόσες μέρες στο Λονδίνο ήσασταν, στο Λονδίνο. Σαν δε ντρέπεστε. Έπρεπε ήδη να έχετε παραιτηθεί» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
«Δεν θα παραιτηθώ ποτέ όσο μου το ζητάτε» αντέτεινε με ένταση ο Π. Κουρουμπλής. 
 
«Θα κριθούμε όταν ολοκληρωθεί η δουλειά»
Νωρίτερα, ο κ. Κουρουμπλής είχε σημειώσει ότι «Ήμασταν αποτελεσματικοί και θα κριθούμε» προσθέτοντας ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης «δεν μας λένε τι έπρεπε να κάνουμε και δεν το κάναμε. Να μπορέσουμε από κοινού για το καλύτερο. Ήμασταν αποτελεσματικοί. Θα κριθούμε στο τέλος της ημέρας όταν ολοκληρωθεί η δουλειά που κάνουμε. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνεργασία. Όταν ισχυρίζεται η ΝΔ ότι καθυστερήσαμε πρέπει να έρθει στον Πειραιά, να επισκεφτούμε τον θάλαμο επιχειρήσεων να δει τη δουλειά που γίνεται». 
 
Ο Π. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι σε 30 με 40 ημέρες τα πράγματα σχετικά με την ρύπανση στον Σαρωνικό θα είναι εντελώς διαφορετικά και σημείωσε ότι αυτό θα γίνει χωρίς να πέσει ούτε ένα κιλό χημικών στη θάλασσα.
 
«Όλη η προσπάθεια γίνεται με μηχανικά μέσα. Δεν χρησιμοποιούνται χημικά μέσα. Δεν θα πέσει ούτε ένα κιλό χημικά στην θάλασσα της περιοχής» τόνισε. Ο αρμόδιος υπουργός έκανε λόγο για γιγαντιαία προσπάθεια αντιμετώπισης της πετρελαιοκηλίδας με κινητοποίηση που «έγινε ίσως για πρώτη φορά στην Ελλάδα» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. 
 
Ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε, απαντώντας στην κριτική της ΝΔ ότι το υπουργείο καθυστέρησε να ζητήσει βοήθεια του ειδικού απορρυπαντικού σκάφους EMSA δήλωσε ότι ειδικό αντιρυπαντικό πλοίο της ΕΕ βρισκόταν σε αποστολή και μόλις επέστρεψε ζητήθηκε η συνδρομή του. «Έχει ναυλωθεί και εργάζεται νύχτα-μέρα για να υλοποιήσει την προσπάθεια» σημειωσε ο Π. Κουρουμπλής.
 
Σημειώνεται ότι ο κ. Κουρουμπλής είχε νωρίτερα ενημερώσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50