05/07/2020 16:38:27

«Όσο η Μέρκελ θα είναι καγκελάριος, μη φοβάστε Grexit»

«Όσο η Μέρκελ θα είναι καγκελάριος, μη φοβάστε Grexit» - Media

 

Την εκτίμηση του πως όσο η Άνγκελα Μέρκελ θα είναι Καγκελάριος της Γερμανίας η Ελλάδα δεν κινδυνεύει με έξωση από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα διατυπώνει ο κορυφαίος Γερμανός πολιτικός αναλυτής και διευθυντικό στέλεχος της Bild, Nikolaus Blome, σημειώνοντας ωστόσο πως η Γερμανίδα πολιτικός δεν θα επιτύχει πλειοψηφία στις εκλογές.  

Μιλώντας στο protothema.gr ο κ. Blome ξεκαθαρίζει πως «μπορεί η ρητορική προεκλογικά για την Ελλάδα να ήταν και να είναι σκληρή. Όσο όμως η Μέρκελ θα παραμείνει στην Καγκελαρία, δεν θα υπάρξει Grexit». 

Αναλύοντας τις τάσεις λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση και ανοίξουν οι κάλπες στη Γερμανία, ο προϊστάμενος του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία θα αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολος για την κυρία Μέρκελ. 

«Οι Σοσιαλδημοκράτες αντιμετωπίζουν μια μαζική υποχώρηση και για το λόγο αυτό δεν τους αρέσει η ιδέα ενός νέου μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες. Οι Φιλελεύθεροι και το Πράσινο Κόμμα θα κινηθούν για τη δημιουργία κυβέρνησης με την Άνγκελα Μέρκελ. Όμως δεν θα έχουν την πλειοψηφία, άρα μπορεί να υπάρξει μόνο τριπλή κυβέρνηση με ηγέτιδα δύναμη το CDU. Μην ξεχνάτε όμως πως Πράσινοι και Φιλελεύθεροι μισούν ο ένας τον άλλο. Πάντως στο τέλος της ημέρας, η Καγκελάριος Μέρκελ ενδεχομένως να μην έχει πλειοψηφία στη νέα Bundestag», αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.