search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:06
MENU CLOSE

Ανησυχία στη Μυτιλήνη: Δύο νέα κρούσματα ευλογιάς σε εκτροφές αιγοπροβάτων

24.09.2017 06:50
Ηράκλειο: «Σήκωσαν» 85 πρόβατα από ποιμνιοστάσιο αλλά τους «τσάκωσαν» σε διπλανό χωριό - Media

 

Δύο νέα κρούσματα της σοβαρής ζωονόσου ευλογιάς του προβάτου, παρουσιάστηκαν σε εκτροφές στη Λέσβο. Η μία αφορά εκτροφή στην περιοχή του Μανταμάδου, ενώ η δεύτερη στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Είναι η δεύτερη φορά σε ένα μήνα που ανακοινώνονται κρούσματα της ζωονόσου ευλογιάς στη Λέσβο. Η πρώτη ήταν πριν από δύο εβδομάδες, στις 7 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Μανταμάδου και αφορούσε μια εκτροφή και μάλιστα εργαστηριακά επιβεβαιωμένη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που προέβη στις σχετικές ανακοινώσεις, η ευλογιά των προβάτων είναι ένα εξαιρετικά μεταδοτικό λοιμώδες νόσημα των αιγοπροβάτων. Όπως τονίζεται, δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο ή σε άλλα είδη ζώων. Και δεν καθιστά μη βρώσιμα τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα προϊόντα κρέατος.

Χθες, Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των κτηνοτρόφων της περιοχής της Αγίας Παρασκευής σχετικά με τη ζωονόσο και τα μέτρα προστασίας.

Πηγή: ΑΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:05